TÜGVA’dan saldırı açıklaması!

TÜGVA'dan saldırı açıklaması!

TÜGVA Öğrenci Yurdu önünde meydana gelen kavga sonrası TÜGVA Kocaeli İl Temsilciliği yurt önünde basın açıklaması gerçekleştirdi

Editor: Haber Editörü
20 Ekim 2021 - 11:36

İzmit Belediyesi tarafından 25 yıllığında Türkiye Gençlik Vakfı’na tahsis edilen Tepeköy Öğrenci yurdu karıştı. Sol Parti üyesi 6 genç Bilal Erdoğan’ın İstişare Kurulu üyesi olduğu Vakfın önünde basın açıklaması yapmak istedi. Sol Partili gençlerin iddialarına göre basın açıklaması vakıf üyesi kişiler tarafınca engellendi. Basın açıklaması sırasında çıkan sözlü tartışma daha sonra yumruklaşmaya döndü. İki tarafta darp raporu alarak birbirlerinden şikayetçi oldu.

MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ
Yaşanan kavga sonrası açıklama yapan Sol Genç, “Çöktükleri yurtlar yeniden kamuya devredilip; gerici çeteler, işgal ettikleri tüm alanları terk edene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Saldırıdan sonra arkadaşlarımız darp raporlarıyla şikayette bulundu. Saldırıdan önce polis çağıran  TÜGVA üyeleri saldırının videosunu çekti. Pişkinlikle arkadaşlarımızdan şikayetçi olan çete üyeleri şikayetlerine çektikleri videoyu ve güvenlik kamerası kayıtlarını sunsunlar” ifadelerini kullandı.

DİĞER DERNEKLER DE KATILDI
Yaşanan olaylar sonrası TÜGVA yöneticileri bugün akşam saatlerinde yurt binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. İl Temsilcisi Yasin Kaplan ev sahipliğinde yapılan açıklamaya Gönüllü Kültür Teşekkülleri Dönem Sözcüsü Hanefi, İlim Yayma Cemiyeti Kocaeli Şube Temsilcisi Feyzi Utaş, ÖNDER Kocaeli Temsilcisi Ali Küçükkeskin, İHH Başkanı İsmail Yeşildal, Deniz Feneri Şenol Tiryaki, Araştırma Kültür Vakfı Mustafa Yaltırak, Pusula Gençlik Ve Kültür Derneği Savaş Akpolat, Peygamber Sevdalıları Derneği Fatih Sivi, Araştırma Kültür Vakfı Salih Işık katıldı.

MARJİNAL ÖRGÜT
Açıklamayı TÜGVA Kocaeli İl Başkanı Avukat Yasin Kaplan gerçekleştirdi. Marjinal bir örgüt yurdun önüne gelindiğini ifade eden Kaplan, “Olayı fark eden yurt müdürümüz gelen grubu karşılamış ve itidalli bir şekilde uyarılarda bulunmuştur. Kendilerinin ne yapmaya çalıştıklarını sorduğunda ise tehditvari bir şekilde “Akşam ne olacağını göreceksiniz,  tüm halkımızı ve öğrenci kardeşlerimizi buraya indireceğiz ve kamunun gücü ile yurdu boşaltıp yine kamuya teslim edeceğiz” diyerek kinlerini belli etmişler ve eylem için gelen grup olayı daha da büyüterek önce sözlü sonrasında da fiziki saldırıya geçmiş, yurt müdürümüzü ve görevli personelimizi darp etmişlerdir” ifadelerini kullandı.

“BU MİLLET ASLA AFFETMEYECEKTİR”
Savcılığa kin ve nefret suçundan suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Kaplan, “Öğrenci kılıklı militarist kişiler hakkında adli şikâyetimizi savcılığa yapmış bulunmaktayız. Bugün yaşanan olaylarla bir kez daha gördük ki, algı operasyonları ve yalan yanlış bilgilerle halkı, özellikle gençleri kin ve nefret duygularıyla büründüren karanlık güçler bu olayların tetikçisidir.  Gençlerin arkasına sığınıp, kendilerini gizleyen, gençleri kışkırtarak öne süren karanlık eller kimse çıksın meydana. Karanlık emellerine bu gençleri alet edenler hem hukuk hem de millet önünde hesap vereceklerdir. Kendilerine bu ülkenin hukuk devleti olduğunu hatırlatırız. Hukuki bir süreci illegal yapıların kışkırtmaları ile organize edenleri,  ülkemizin üzerinde karanlık planları ve emelleri olanları,  bu millet asla affetmeyecektir” dedi.

“TÜM ÖĞRENCİ KARDEŞLERİMİZDEN ÖZÜR DİLİYORUZ”
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi; “Marjinal örgütlerin tüm provakatif çabalarına rağmen itidal ile hareket edecek, tüm hukuksuzluklara rağmen hukuk içinde hakkımızı arayacağız. Tek gayesi ülkemizin bugünü ve geleceği için çalışmak ve üretmek olan, binlerce yıllık vakıf geleneğine sahip güzide teşkilatımızı yıpratmak amacıyla yapılan bu provokasyon, bizi daha da güçlendirecek, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmekten başka bir işe yaramayacaktır. Ülkemizin tüm gençlerini provakatif eylemler içerisinde değil, üniversitelerde, okullarda, kütüphanelerde ve camilerde görmek isteriz. Bu yüzden yurdumuzda şuan odalarında çalışmakta ve istirahat etmekte olan tüm öğrenci kardeşlerimizden özür diliyoruz. Bu minvalde ülkemizin ve milletimizin milli manevi değerlere sahip çıkan bir neslin yetişmesi için, yürüttüğümüz tüm gençlik faaliyetlerimize aynen devam edeceğiz”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x