Tahir Büyükakın; Bir gariban ağlıyorsa bundan herkes sorumludur!

Tahir Büyükakın; Bir gariban ağlıyorsa bundan herkes sorumludur!

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla ilimizdeki muhtarlarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Bir tane yetim ağlamayacak, bir tane yetimin gözünden yaş akmayacak” dedi

Editor: Haber Editörü
20 Ekim 2021 - 11:36

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Antikkapı Restoran’da muhtarlarla bir araya geldi. Yemekte muhtarlarla yakından ilgilenen başkan Büyükakın, yerelde demokrasinin vazgeçilmez yapı taşlarından, demokrasinin en önemli yönetsel organlarından bir tanesi olan muhtarlarla beraber çalışmaktan büyük bir gurur duyduğunu belirtti. Muhtarların, “mahalledeki yetimi de faturasını yatıramayan Çetin’i de düşünen bir dert ehli” olduğunu vurgulayan Büyükakın, konuşmasında şunları söyledi; “Mahallemizin, beldemizin sakinlerine ‘biz sizin hizmetinize, emanetinize talibiz’ dedik. O halde bir günden bir güne şikâyet etmeden, onların işlerine koşarken, mahallenin yetiminin, karnı doymayanının, faturası yatmayanının işlerine koşarken, mahallede patlayan kanalın da biçilmeyen otun da derdiyle tek tek dertleneceğiz.


 

BENİ ARAMAKTAN ÇEKİNMEYİN
Bir garibin, bir yetimin yüzünü güldürüyorsanız, yeryüzündeki bütün nimetlerden çok daha kıymetlidir. Herhangi bir muhtarın, gece beşte bile olsa telefonumu aradığında, ben o telefona bakarım. Sadece şunu kendinize sorun, ‘ben bunu başkana iletmek zorunda mıyım?’ Eğer kanaatiniz ‘evet, iletmek zorundayım’ ise gece beşte de olsa, sabah altıda da olsa hiç fark etmez. O telefonu kaldırın ve arayın. Gerektiğinde bana hızlı bir şekilde ve hiç tereddüt yaşamadan, ‘acaba bu saatte ararsam başkanı rahatsız eder miyim’ demeden, gönül rahatlığıyla arayın. Varsın bir saat, iki saat az uyuyalım ama önemli olan bu memleketteki bir garip bir saat bile aç kalmasın. Sıkıntısı olan bir garip bir dakika bile beklemesin.


İHMALİ OLANIN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAM
Biz belediye başkanlığı yaparken, siz muhtarlık yaparken, bu kentte bir tane gariban çocuk açlıktan ağlıyorsa, buradaki herkes bundan sorumludur. Bunu asla unutmayın. Bir tane yetim ağlamayacak, bir tane yetimin gözünden yaş akmayacak. Bizim bütün arkadaşlarımız, sizin bu konuda emrinize amadedir. Herhangi bir aksaklık olursa, bir yetimin derdiyle dertlenmeyen, ihmal eden her kim olursa olsun, isterse babamın oğlu olsun gözünün yaşına bakmayacağımı bilmenizi istiyorum.” 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x