Meteorolojik verilere göre 1 Mayıs Cuma günü itibarıyla sıcaklıklar 7-8 derece birden düşecek. Ani düşüşle birlikte Kocaeli genelinde sağanak yağış etkili olacak. Soğuk hava dalgasının en dikkat çeken etkisi ise yüksek kesimlerde görülecek.
Özellikle Kartepe zirvesinde kar yağışı bekleniyor. Bahar ortasında gelen bu sürpriz, bölgede kısa süreli de olsa kış manzaraları oluşturacak. Benzer şekilde Uludağ için de yoğun kar yağışı tahmini yapılıyor.
HAFTA SONU PLANI OLANLAR DİKKAT
Yetkililer, hafta sonu boyunca yurdun tamamında yağışlı havanın etkili olacağını belirtirken, Kocaelililerin ani sıcaklık değişimine karşı hazırlıklı olması gerektiğini ifade ediyor. Kısacası Kocaeli’de birkaç günlüğüne de olsa sonbahar ve kış havası geri geliyor. Montları kaldıranlar yeniden dolaba yönelmek zorunda kalacak gibi görünüyor.


YORUMLAR