SP Kartepe Gençlik Kolları Başkanı İdris Sevil, “Kartepe’nin...

SP Kartepe Gençlik Kolları Başkanı İdris Sevil, “Kartepe'nin gençliği sahipsiz değil”

Saadet Partisi Gençlik Kolları Kartepe İlçe Başkanı İdris Sevil, gençlerin alkol ve madde bağımlılığı kullanımı konusunda açıklamada bulundu.

Editor: Haber Editörü
08 Şubat 2021 - 11:29

Gençlerin alkol ve madde bağımlılığı kullanımı konusunda açıklamalarda bulunan SP Gençlik Kolları Kartepe İlçe Başkanı İdris Sevil, “Kartepe de özellikle köprü altı diye tabir ettiğimiz alanlarda bu tip alkol ve madde bağımlılığı kullanımı oldukça fazladır. Kartepe'deki bu eğilimde olan gençler tespit edilerek ve gerekirse rehabilitasyon merkezlerinden yardım alınarak el birliği ile çözüme katkıda bulunmalıyız” diye konuştu.


KARTEPE’DE BU SORUN CİDDİ ŞEKİLDE ÖNÜMÜZDE DURMAKTA

Son yıllarda ülkemizde gençlerin alkol ve madde bağımlılığı kullanım oranlarında az da olsa bir düşme gözlemlense de ülkemizde ve özellikle Kartepe bölgemizde bu sorun ciddi şekilde önümüzde durmaktadır diyen Saadet Partisi Gençlik Kolları Kartepe İlçe Başkanı İdris Sevil, “Kartepe de yaşayan genç kardeşlerimizin sosyal aktivitelerin bölgesel faktörlerden dolayı kısıtlı olması bazı gençlerimizi bu tür kötü alışkanlıklara yöneltmektedir.  Çocuk ve gençlerde madde bağımlılığı, genellikle 12-18 yaş aralığında artış göstermektedir. Ergenlik ve gençlik biyolojik, bilişsel ve sosyal alanlarda değişikliklerin olduğu bir dönemdir. Biyolojik ve sosyal değişikliklerin yarattığı stresi azaltmak, arkadaş baskısı ve bir gruba dahil olma isteği de madde kullanımına başlamada diğer önemli nedenler arasındadır” dedi.


 Ülkemizde gençler arasında yapılan çalışmalara göre;

•    Yarısından fazlasının sigara deneyiminin olduğu,

•    Yaşam boyu en az bir kez tütün kullanımı %16,

•    Yaşam boyu en az bir kez alkol kullanımı %35-45

•    Esrar kullanımı %4,

•    Uçucu madde kullanımı %4,

•    Ekstazi kullanımı %%2-2,5 oranları verilmiştir

KÖPRÜ ALTI DİYE TABİR EDİLEN ALANLARDA

Sevil, “Kartepe de özellikle köprü altı diye tabir ettiğimiz alanlarda bu tip alkol ve madde bağımlılığı kullanımı oldukça fazladır. Bu alanlara ıssız alanlar, geçitler, mezarlık bölgeleri, futbol sahalarının çevrelerini de örnek olarak verebiliriz. Buraların diğer bölgelere göre daha tenha olması bu olumsuz davranışların yapılması için zemin oluşturmaktadır. Bölgede yaşayan vatandaşlar bu durumdan rahatsız olmasına ve belirli zamanlarda resmi makamlara şikayetler yapılmasına rağmen yaşanan olayların önüne geçilememektedir. Toplum kullanımının daha az olduğu bu alanlarda günün her vaktinde bu davranışlarda bulunan gençleri görebilirsiniz. Geceleri araçları ile gelip yüksek sesle müzik dinlemekle birlikte ateş yakma, alkol içme gibi kötü davranışlarda bulunmaktadırlar. Ayrıca yönetim kurulumuzdaki diğer arkadaşlar da kendi bölgelerinde buna benzer kötü eylemlerin olduğunu belirtiyorlar” diye konuştu.


BİRLİKTE HAREKET EDİLMELİ

Sonuç olarak; bizlerin yapması gereken bu genç kardeşlerimizi nasıl bu bataklıktan çekip alabiliriz önemli olan bu diyen Sevil, “Onların yaşama bağlılığını yeniden nasıl kazandırabiliriz. Bunu düşünmemiz gerekiyor. Siyasi partilerin gençlik kolları, ilçemizdeki STK’lar, belediye ve diğer resmi kurumlar ile birlikte hareket edip sorunlara çözüm odaklı yaklaşmalıyız. Kartepe'deki bu eğilimde olan gençler tespit edilerek ve gerekirse rehabilitasyon merkezlerinden yardım alınarak el birliği ile çözüme katkıda bulunmalıyız. Bu arkadaşlarımızı spor, edebiyat, gönüllü kuruluşlarda çalışma hobileri edindirilerek sosyal yaşama katılmalarını ve kendilerinin de topluma faydalı olduklarını görünce bulundukları kötü ortamdan uzaklaşacaklarını düşünüyoruz. Geleceğin emanet edildiği biz gençlerin ülkemizin gelişmesine katkı sağlaması, hedefi, ideali olan bir birey olarak yetişmek en büyük arzumuzdur” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x