Pandemi sanayimiz için şans oldu

Pandemi sanayimiz için şans oldu

Muhtarlarla yaptığı toplantıda konuşan Vali Yavuz, Kocaeli’deki işsizliğin gerilediğini belirterek pandeminin sanayi için şans olduğunu söyledi

Editor: Haber Editörü
24 Eylül 2021 - 10:49

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Başiskele’deki bir dizi ziyaretlerinin ardından Başiskeleli muhtarlarla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi. Başiskele Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Vali Yavuz şu ifadeleri kullandı: “Organize Sanayi Bölgelerinde istihdam artışının yüzde 30’lara çıktığını belirten Vali Yavuz; Kocaeli sanayi üretimi bakımından rekora doğru koşuyor. Özellikle Organize Sanayi Bölgelerimizdeki istihdam artışı yüzde 30’un üzerinde.


“100 BİNDEN 52 BİNE DÜŞTÜ”
Ben göreve başladığımda yaklaşık 100 bin civarı olan kayıtlı işsizlik sayısı Temmuz ayı başı itibariyle 52 Bin rakamına kadar düşmüştür. Bu yılın sonunda ihracat rakamlarımızın Cumhuriyet tarihi rakamlarının çok üstüne çıktığını da hep beraber görmüş olacağız inşallah. Özellikle pandemide Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yabana atılabilecek, gözden çıkarılabilecek bir ülke olmadığının herkes farkına bir kez daha vardı. Özellikle maliyetlerin çok artmasıyla beraber Avrupa ve yakın coğrafyamız bütün siparişlerini Türkiye Cumhuriyeti Devletine vermeye başladı.


 
“BÜYÜK BİR DEVRİM GERÇEKLEŞİYOR”

Pandemi sanayimiz açısından büyük bir şans oldu. Burada yapmamız gereken; birbirimize daha fazla kenetlenmek, birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek, farklı düşüncelerde olsak bile ülkemizin ulusal menfaatleri söz konusu olunca ittifak edebilmek, birbirimize daha ölçülü, daha hürmetkar ve daha saygılı olmaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti özellikle bilim, sanayi ve teknoloji alanında büyük bir devrim gerçekleştiriyor, teknolojiye çok ciddi bir yatırım yapıyor. Bunun meyvelerini birkaç yıl sonra daha fazla görecek ve Türk milletinin bu diriliş ve kıyamına hep beraber şahit olacağız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x