Kocaeliler DİKKAT! Çamur yağacak

Kocaeliler DİKKAT! Çamur yağacak

Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğü, haftalık hava tahmin raporunu bugün öğleden sonra yeniledi. Yeni raporda 3 gün boyunca sürecek toz fırtınası uyarısı yapıldı. 7 günlük raporun 5 gününde yağış tahmini yapılırken sıcaklıkların ise yağmura rağmen 19-23 derece seviyesinde seyretmesi bekleniyor.

Editor: Haber Editörü
16 Nisan 2021 - 14:29


Kocaeli Meteoroloji Müdürlüğü, toz fırtınası, diğer adıyla toz taşınımı uyarısı yaptı. Güneyden esen rüzgarlar, kentimizde ve pek çok ilde toz fırtınası oluşturacak. Toz fırtınası yağmurla karıştığında çamur yağışına neden oluyor. Bu durum belli yerlerde ve arabalarda kirlilik yaratmasının yanı sıra ciddi sağlık problemleri de oluşturabiliyor.

Diğer yandan 7 günlük tahminin 2 gününde güneş, 5 gününde ise gök gürültülü sağanak yağış var. Yağmurun, gün boyunca sürmesi ise beklenmiyor. Sıcaklıklar, yağmura rağmen 19-23 derece seviyesinde seyredecek. İşte haftalık hava durumu…

17 Nisan Cumartesi günü yani yarın hava gök gürültülü sağanak yağışlı. Güneyden esen rüzgarlar toz fırtınasına neden olacak. Toz fırtınası ve yağmurun aynı anda etkili olması nedeniyle çamur yağması muhtemel görünüyor. Cumartesi günü sıcaklık en düşük 10, en yüksek 19 derece.

18 Nisan Pazar günü de hem yağış hem de toz fırtınası etkisini artırarak sürecek, sıcaklık en düşük 11, en yüksek 23 derece olacak.

19 Nisan Pazartesi günü de etkili gök gürültülü sağanak yağış ve toz fırtınası var. Sıcaklık en düşük 14, en yüksek 23 derece.

20 Nisan Salı günü gök gürültülü sağanak yağış sürecek ancak toz fırtınası sona erecek. Sıcaklık en düşük 12, en yüksek 19 derece seviyesinde seyredecek.

21 Nisan Çarşamba günü de gök gürültülü sağanak yağış var, sıcaklık en düşük 9, en yüksek 20 derece.

Orta vadeli tahminlere baktığımızda ise 22 Nisan Perşembe ve 23 Nisan Cuma günü havanın açık olması bekleniyor.

TOZ TAŞINIMI/FIRTINASI NEDİR?
Toz taşınımı veya toz fırtınası, kuvvetli rüzgarların etkisiyle çöl üzerinden taşınan toz şeklindeki toprak taneciklerinin yoğun biçimde savrularak geniş bir alanda etkili olmasıdır. Toz taşınımı kuvvetli olduğu zaman bir bulut tabakası oluşturarak gök yüzünü turuncuya kaplar, bu buluta toz bulutu nedir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x