Kocaeli’nde öğrencilerin yüzleri gülecek!

Kocaeli'nde öğrencilerin yüzleri gülecek!

İlimiz iş gücü piyasası analizleri, gündem maddeleri, sanayimizin ve diğer sektörlerin ihtiyaç duyduğu meslekler ve bu konudaki mesleki eğitim konularının ele alındığı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Editor: Haber Editörü
27 Ocak 2021 - 13:30 - Güncelleme: 27 Ocak 2021 - 13:51

Kocaeli Valiliği Akçakoca Toplantı Salonunda Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Suat Yıldız, Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreter V. Doç. Dr. Mustafa Eren, Çalışma ve İş Kurumu Kocaeli İl Müdürü Ulvi Yılmaz, kurum müdürleri ile İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri katıldı.

Günümüz sorunlarından birinin işsizlik ve yeterince istihdam yaratamama olduğunu belirten Vali Yavuz, “İktisadi sorunlar, aynı zamanda sosyal psikolojik sorunları ve huzursuzlukları da beraberinde getirmektedir. Bu nedenle istihdam arttırıcı yatırım ve politikalara ağırlık vermek birçok kamu politikasında öncelik haline gelmiştir. Bu bakımdan istihdamın arttırılabilmesi için ciddi adımlar atılmıştır. Bu süreci daha etkin yürütebilmek, etkili istihdam politikaları oluşturabilmek amacıyla iş gücü piyasasının talep ve isteklerinin detaylı bir şekilde inceleme gerekliliği de kaçınılmazdır.

Bu amaçla yerel düzeyde oluşturulan istihdam politikası uygulamalarının etkili olması bir zorunluluk halini almıştır. İşverenlerimizin nitelikli iş gücüne daha hızlı ulaşabilmesi amacıyla İŞ-KUR kendi bünyesinde olan işsizleri iş gücü uyum programlarına tabi tutarak yetiştirmektedir. İşverenin nitelikli iş gücü talebi karşılanırken aynı zamanda işsizlerimize meslek kazandırmakta ve onlara yeni iş kapıları açılmaktadır" dedi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x