Kandıra meclisinde oy birliği

Kandıra meclisinde oy birliği

Kandıra Belediyesi 2021 yılı Ocak ayı toplantısının 2. birleşiminin 1. oturumunda tüm maddeler oy birliği ile geçti.

Editor: Haber Editörü
12 Ocak 2021 - 11:37

Kandıra Belediyesi  Belediye Meclisi'nin 11.01.2021 Pazartesi tarihine rastlayan Ocak Ayı Toplantısının 2. Birleşiminin 1. Oturumu, Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen meclis toplantısında 2 ek gündem maddesi dahil,  7 gündem maddesi oy birliği ve jet hızıyla meclisten geçti.Gündemin 1. maddesi; “ Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından Kandıra Belediyesine hibe edilen  41 KB 006 plakalı 1 adet Fort Cargomarka hidrolik sıkıştırmalı çöp toplama aracının hiç bir şekilde satılamayacağı ve haczedilemeyeceği hususunda bakanlıkça istenen  meclis kararı çıkarılması oldu. 

BELEDİYENİN İŞMAKİNESİ VE ARAÇ İHTİYACI KARŞILANIYOR

Gündemin 2. Maddesi, '' Belediyearaç ve iş makinesi ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 2 adet cenaze nakil aracı, 2 adet kanal kazıcı yükleyici, 1 adet arazöz,  4 adet kamyonet, 4 adet kamyonet panelvan,  4 adet kamyonet van,4 adet kamyonet camlı van, dört adet dozer,1 adet mini yükleyici,2 adet arazi binek aracı ve engelli taşıma aracının T Cetveline eklenerek gerekli tescil işlemlerinin yapılabilmesi için karar alınmak üzere belediye meclisine havalesi oldu.

BAŞKAN TURAN ALINACAK ARAÇLAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

  1. ek gündem maddesi için meclise bilgi veren Başkan Turan, kafaların karışmaması için yaptığı açıklamada, '' Aslında alacağımız araba bir tane. Maliye bakanlığında bu arabanın karşılığında dört beş ayrı kriterde madde yazıyor. Bir yerde otomobil, bir yerde camlı van, bir yerde kamyonet, bir yerde panelvanolarak görünüyor. Biz de iki gün sonra tekrar sorun teşkil etmesin diye dört ayrı kriterdekarar alıyoruz. Aslında alacağımız araç bir adet. Arazöz'ü zaten bakanlıktan alacağız.Hibe olarak gelecek. Yine küçük mini ekskavatöre hem cenaze hem park bahçelerde ihtiyacımız olacak. Onu da şimdiden ekleyelim istedik'' diyerek meclise bilgi verdi.

KANDIRA BELEDİYESİ EVDE BAKIMA DESTEK VERECEK

Düşüncelerinin tek araç almak olduğunun üstünü çizen ve meclise detaylar hakkında bilgi veren Başkan Turan, alınacak bu aracın evde bakım hizmetlerinin geliştirilmesinde kullanılacağını ifade etti. Turan, ''  Bu arabaları ilerleyen zamanda büyükşehir belediyemizin haftada bir defa Kandıra'ya hizmet ettiği evde bakım hizmetleri var. Bu hizmeti  genişletmek için kullanmayı düşünüyoruz. Belki  yıl ortalarına doğru böyle bir ekiple evinde tek başına kalan yaşlılarımıza hizmet etmek adı altında bir ekip kurup araç tedariki sağlayacağız'' dedi.

TÜM GÜNDEM MADDELERİ OY BİRLİĞİ MECLİSTEN GEÇTİ

Meclisin diğer gündem maddeleri Meclis Başkanı ve üyelerinin huzur hakkının belirlenmesi, Sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücretinin belirlenmesi, zabıta personeli maktu mesai ücretinin belirlenmesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından hibe alınan çöp toplama aracının satılamayacağı ve haczedilemeyeceği kararının alınması, T cetvelinde yer alan ve almayan araçların alımı ve tescil işlemlerinin yapılması oldu.

Gündem maddelerinin tamamı oy birliği ile meclisten geçti.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x