Kaçak çiftlik sefası sona eriyor!

Kaçak çiftlik sefası sona eriyor!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın bir kısmı TOKİ arazisine kurulduğu belirlenen, 15 kaçak yapı tespit edilen ve yıkım kararı kesinleşen çiftliği tahliye ediliyor.

Editor: Haber Editörü
21 Haziran 2021 - 13:28

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Dilovası’na bağlı Köseler köyündeki kaçak evi ve çiftliği uzun bir süredir kamuoyunun gündeminde. Türkkan ailesine ait Nezir Ağa Et Entegre Besicilik Limited Şirketine önce yüklü miktarda ceza kesildi, ardından yıkım için girişimde bulunuldu. Ancak bu girişimler iki kez yargıdan döndü. Eksikleri tamamlayan Dilovası Belediyesi en son yıkım için 20 günlük süre vermiş, o süre 11 Haziran  2021 itibariyle dolmuş, ancak şirket adına idare mahkemesinden yeni bir yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştı. Dilovası Belediyesi bu karara itiraz etti, yıkım işleminin dayanağı olan tüm bilgi ve belgeleri eksiksiz olarak mahkemeye gönderdi ve Kocaeli 2. İdare Mahkemesi belediyeyi haklı bularak yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı. Ve yıkım işleminin önündeki yasal engel bir kez daha kaldırılmış oldu.

TAHLİYE EDİLİYOR

Mahkeme sürecinin ardından kaçak çiftliğin tahliye edilmesi için verilen süre son buldu. Sabah saatlerinde çiftliğin tahliye edilmesi için Dilovası Belediyesi, yetkili elektrik dağıtım firması ekipleri iş makineleri ile bölgeye sevk edildi. Jandarma ekipleri ise çiftlik önünde güvenlik önlemi aldı. Ekipler, Türkkan’ın avukatlarının bulunduğu çiftlikte incelemelerini sürdürüyor. Yapılan incelemelerin ardından kaçak yapılarda bulunan hayvanlar tahliye edilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x