Büyükakın: 100 milyon TL ödendikten sonra şerhler kalkacak

Büyükakın: 100 milyon TL ödendikten sonra şerhler kalkacak

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisinde, Kocaeli’nin trafik problemi ve MİA projesi gündeme geldi. Büyükakın MİA projesi ile ilgili "100 milyon TL ödedikten sonra tapu üzerindeki şerhler kaldırılacak" dedi.

Editor: Haber Editörü
16 Eylül 2021 - 15:29

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı meclisi bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Meclis toplantısının başkanlığını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yaptı. Mecliste 92 madde görüşülerek karara bağlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir trafik sorunu ele aldı. Başiskele’de trafik sıkıntısı çekildiğini söyleyen Taşdemir’e Büyükakın şu şekilde cevap verdi;

“KAPSAMLI BİR PROJE OLACAK”
“Başiskele’ye dönüşle ilgili; Karayoluyla protokol imzaladık. Karayolun sorumluluğunda. Büyükşehir gerekli durumlarda çalışma yapacağını söyledik. Projemizi sunduk. Tahatümüzüde verdik. Karayolları Genel Müdürlüğünde onay geldikten sonra hızlıca onay projesi yapılacak. Gidiş dönünde sağ kısmı genişletilecek. Gölcük’ten gelirken Bypass anlamına gelen bir şey inşa edilmesi olacak. Kapsamlı bir proje olacak. Onayları alınca hızlıca biz yapacağız. Adelet kavşağının yapılması ciddi bir inşaat gerekiyor. Oranın projesi yapıldı hatta ihalede yapıldı. İnşaat kısmının yapımı teknik olarak çok zor. Yolun Doğu kısmını 6 ay kapatıp trafiği Batıdan vermek sonraki 6 ayda aynı şekilde yapılması gerekir. Tekrar gözden geçirilecek. “


 
“KOCAELİ’DE 150’YE YAKIN İNŞAAT VAR”
Taşdemir’in “Real’in orada çok ciddi bir trafik var.” Demesi üzerine Büyükakın; “Orada bir çalışma var. Bunları sırayla yapmak gerekiyor. Kocaeli’de 150’ye yakın inşaat var. Hiçteyse yürüyüş yolu bittikten sonra o bölgeye girmeyi düşünüyoruz. Trafiği rahatlatacak bir proje olacak inşallah.” Dedi.

“100 MİLYON TL ÖDENECEK”
Taşdemir MİA projesini sorarak şu ifadeleri kullandı: “MİA projesi için ruhsat alma sürecine girdiler. Giriş güzergahında bir sıkıntı oluyor.” dedi. Büyükakın 100 milyon TL ödenmesi gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Orada bizi bekleten birkaç problem var. İnterteks Uluslararası Fuar Alanı
bizim aleyhimize sonuçlandı. 100 milyon lira ödedikten sonra tapu üzerindeki şerhler kaldırılacak. Oradaki mülkiyet sorunu ele alınacak. İş adamlarımızın rızası olmadığı bir çalışma yapmak istemiyorum. Onların taşınması gerek. MİA alanındaki imar problemini sadece varolan şekilde çözelim. Daha sonrada herkesin rızası olacak şekilde bir proje yapalım.” Dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x