Asgari ücrette zam oranı belirleniyor! Refah payıyla birlikte...

Asgari ücrette zam oranı belirleniyor! Refah payıyla birlikte işte yeni maaşlar

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammında görüşmeler ikinci tur aşamasında. Yarın Türk-İş ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan yeni zirve için Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yüksek asgari ücret zammı sözü verirken 2022 maaşlarına yönelik artış beklentisi yüzde 30'u geçti. İşte Asgari ücret görüşmeleri ve 2022 zamlı maaş oranlarıyla ilgili detaylar...

Editor: Haber Editörü
06 Aralık 2021 - 10:38

Edinilen son dakika bilgisine göre TİSK de, asgari ücret işveren desteğinin gelecek yıl da devam etmesinin önemli olduğunu ve yeni istihdam yaratılmasında fayda sağlanacağını belirtiyor. Hükümet, asgari ücrette yapılacak artışla birlikte işverenin maliyetini azaltmak için firmalara vergi, prim teşviki ile destek sağlayacak.

VERGİ VE PRİM İNDİRİMİ OLURSA 4 BİN 462 TL
Hükümet asgari ücretteki artışla ortaya çıkan maliyetin yükünü hafifletmek için işletmelere vergi ve prim desteği vermeyi planlıyor. Vergi ve 5 puan işçi primi indiriminde de asgari ücret yüzde 31 artması durumunda 4194 lira, yüzde 34 artması halinde 4284 lira, yüzde 37 artış halinde 4373 lira, yüzde 39,76 artması durumunda da 4462 lira olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x