Vedat Çalık: "Beceriksiz İzmit Belediyesi projeden korktu ve...

Vedat Çalık: "Beceriksiz İzmit Belediyesi projeden korktu ve kaçtı"

Zafer Partisi Kocaeli İl Başkanı Vedat Çalık, "Cedit Mahallesinin tek kazananı hurdacılar ile birlikte iş tutan büyükşehir bürokratıdır." dedi.

Editor: Haber Editörü
27 Haziran 2022 - 12:44

Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesiyle ilgili konuşan Zafer Partisi Kocaeli İl Başkanı Vedat Çalık yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: " İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in cesaret edemediği ‘’ Büyük Dönüşüm Kocaeli Cedit Projesi ‘’  Fatma Kaplan Hürriyet’in  basında yer alan ‘’ Cedit’i Büyükşehir’e Devretmeye Hazırım ‘’ sözlerinden sonra, Büyükşehir Belediye Meclisi hiç vakit kaybetmeden Cedit Mahallesinde kentsel dönüşüm için Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a oy birliği ile yetki verdi.  Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca, Kocaeli ili, İzmit İlçesi, Cedit Mahallesi Kentsel Tasarım Projesi 14.09.2018 tarih ve 97 sayılı kentsel tasarım ve değerlendirme komisyonu kararı ile proje uygun bulundu.

BECERİKSİZ İZMİT BELEDİYESİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesine devredilen Cedit Mahallesinin kentsel dönüşümüne 100 Milyon Türk Liralık tahmini bütçe ayırdığı, bölgenin alt yapısının, okul, cami ve sosyal donatı gibi alanların Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağı beylik laflar ile yerel gazetelere beyanatlar gönderildi röportajlar verildi. Beceriksiz İzmit Belediyesi projeden korktu ve kaçtı. En az İzmit belediyesi kadar beceriksiz olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ise Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinde adeta çuvalladı ve saçmaladı.


 
GÜLEREK İZLİYORUZ

Biz Zafer Partisi Kocaeli il başkanlığı olarak, sahnesini çok iyi bildiğimiz iki beceriksiz kurumun sonu fiyasko ile sonuçlanan tüm projelerinde yaptıkları gibi Cedit Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde göstermelik kayıkçı kavgasına tutuştuklarını kamuoyuna  tiyatro oynadıklarını görüyor ve oynadıkları bu tiyatro sahnelerini gülerek izliyoruz. Arkalarında koskoca Türkiye Cumhuriyeti Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olduğu halde projeyi üstlenecek bir inşaat firması dahi bulamayan, zor bela Giresun’dan bulduğu inşaat firmasını da elinde tutamayıp kaçıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile,  Cedit Mahallesi kentsel dönüşüm projesini başaramama korkusundan projeyi Büyükşehir’e devreden İzmit Belediye başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in kentte gerilim yaratan polimiklerinden İzmit halkı bıkmış durumdadır.

HURDACI BÜROKRAT

Kentsel dönüşüm sebebiyle kendi evlerini terk ederek kiracı durumunda bırakılan Cedit Mahallesi sakinleri artan kira zamlarından sonra zor durumda kalmış zaten çok zor olan hayat kavgasını büyük çoğunlukla kaybetmişlerdir. Bugünkü durumda görülen fotoğraf  Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinin tek kazananı, Cedit Mahallesindeki evler ev sahipleri tarafından boşaltılır boşaltılmaz adeta yangından mal kaçırırcasına Belediyenin imkan ve olanakları ile vatandaşların evlerini iş makinaları ile yıkan ve binalardan çıkan hurda malzemeleri çalan, durum fark edilene kadar buradan hatırı sayılır rant elde eden ve kendi evinin mobilyalarını hurdacılara değiştiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin hurdacı bürokratıdır. Fazla söze ne hacet; Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi fiyaskonun daniskasıdır"

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x