Usta Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu Başiskeleliler ile Buluştu

Usta Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu Başiskeleliler ile Buluştu

Başiskele Belediyesi, Ramazan Sohbetleri kapsamında Yazar, Hukukçu, Sinema ve Dizi Oyuncusu Bahadır Yenişehirlioğlu’nu Başiskeleliler ile buluşturarak güzel bir söyleşi programı düzenledi

Editor: Haber Editörü
03 Nisan 2023 - 10:40

Karşıyaka Kültür Merkezi'nde Teravih Namazı sonrası başlayan programa Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü, AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Mustafa Koral, MHP Başiskele İlçe Başkanı Şahin Kaya, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.


YENİŞEHİRLİOĞLU: İNSANIN İHYASI KALİTELİ OKUMAYLA MÜMKÜN OLUR
Yoğun ilginin olduğu programda Bahadır Yenişehirlioğlu, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'e (S.A.V) vahiy yoluyla inen "Seni yaratan Allah’ın adıyla oku" ilk ayetten günümüze çizdiği medeniyet perspektifiyle sürükleyici ve keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. İnsanoğlunun ihyası için kaliteli okumalar gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Yenişehirlioğlu, “Allah yarattığı kulunu biliyor. Ancak okuduğunda karanlıktan aydınlığa ulaşabilir. Ancak okuduğunda nereden geldiğini öğrenebilir. Ancak okuduğunda nereye gitmesi gerektiğini bilir. Ancak okuduğunda neyin yararlı neyin yararsız olduğunu tespit edebilir. Okumayan insan ne bilir? O yüzden kitap okumak çok önemli. Ama okumuyoruz, sadece seyrediyoruz. Küresel güçler, görsel sanatları imha etmek için kullanıyor, ihyâ etmek için kullanmıyor. Kitapların bazıları da öyle. O yüzden neyi okumamız gerektiğini de bilelim. İnsanoğlunun başka türlü değişmesi, dönüşmesi anlamlı hâle gelmesi mümkün değil.” diye konuştu. Duygu dolu ve keyifli söyleşi sonrası yoğun alkış toplayan usta yazar ve oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu'na sahnede Belediye Başkanı M. Yasin Özlü çiçek takdim ederek hoş sohbetleri için teşekkür etti.


ÇOCUKLARA OSMANLI MACUNU, BÜYÜKLERE OSMANLI ŞERBETİ
Ramazan Sohbetleri kapsamında ilk konuğu Bahadır Yenişehirlioğlu'nu ağırlayan Başiskele Belediyesi, program öncesinde çocuklara Osmanlı macunu, büyüklere ise Pastacılık Okulu kursiyerlerinin hazırlamış olduğu Osmanlı şerbeti ikram edildi.

YENİŞEHİRLİOĞLU'NDAN KİTAPHANE'YE ÖVGÜ DOLU SÖZLER
Bahadır Yenişehirlioğlu program sonrası, Başiskele'nin ilk halk kütüphanesi Kitaphane'yi de ziyaret ederek, Kitaphane ile ilgili övgü dolu sözlerde bulundu.

Kitaphane'nin iç mimarisine hayran kaldığını ifade eden Yenişehiroğlu, "Başiskele'ye gelip de buradaki kütüphaneyi görmemek mümkün değil. Gerçekten muhteşem bir yer geçekleştirmişler. Bütün belediyelerin başına diyorum. Kitapseverler, her cins kitabı buradan temin edip okuyabiliyorlar. Her aşamada insanımız buradan ihya olup çıkıyor. Huzurlu bir çalışma ortamı. Fiziki şartları çok güzel düzenlenmiş, son derece modern. Başiskele Belediyesi'ni bu çalışmasından ve hizmetinden dolayı ayrıca tebrik ediyorum." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x