UlaşımPark’ta anlaşma yok grev var!

UlaşımPark'ta anlaşma yok grev var!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki UlaşımPark’ta yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Arabuluculuk sürecinin de sona ermesiyle sendika grev kararı almak adına süreci başlattığını duyurdu

Editor: Haber Editörü
22 Nisan 2026 - 12:42

Ocak ayında başlayan görüşmelerde sendikanın yüzde 80 zam talebi karşılık bulmazken, işverenin yüzde 13,9’luk teklifinde ısrar etmesi süreci tıkadı. Son toplantıdan da uzlaşma çıkmayınca grev sürecine girildi.

GÖRÜŞMELER OCAK AYINDA BAŞLADI

Demiryol-İş Sendikası ile UlaşımPark A.Ş. arasında ocak ayında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sendika yüzde 80 zam, tamamlayıcı sağlık sigortası ve vergi muafiyeti talebiyle masaya oturdu. Taraflar ilk görüşmelerde karşılıklı beklentileri değerlendirirken, sürecin uzlaşmayla tamamlanması hedeflendi.

ARABULUCUDA DA ANLAŞMA SAĞLANAMADI

Görüşmelerden sonuç çıkmaması üzerine süreç arabulucu aşamasına taşındı. 15 Nisan’daki toplantıda işverenin yüzde 13,9’luk teklifini değiştirmemesi nedeniyle uzlaşma sağlanamadı. Taraflar yeniden masaya otursa da sonuç değişmedi.

GREV KARARI BEKLENİYOR

Demiryol-İş Sendikası Şubesi Başkanı Cemal Yaman ve Şube Başkan Yardımcısı Yusuf Yıldırım'ın yer aldığı görüşmelerin ardından sendika tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Toplu iş sözleşmesi görüşmelerimiz kapsamında arabulucu eşliğinde gerçekleştirilen son toplantıda ne yazık ki uzlaşma sağlanamamış, arabuluculuk süreci resmi olarak sona ermiştir. İşveren tarafının; emeği, alın terini ve mevcut ekonomik koşulları gözeten bir teklif sunmaktan uzak yaklaşımı nedeniyle süreç bu noktaya gelmiştir. Bu doğrultuda sendikamız, üyelerimizin hak ve menfaatlerini korumak adına yasal çerçevede grev kararı alma sürecini başlatmıştır.

 

EMEĞİN GERÇEK KARŞILIĞINI BULMADIĞI...

Kocaeli’de sabahın ilk ışıklarıyla yola çıkan, gece gündüz demeden; yaz-kış, bayram-seyran demeden hizmet üreten emekçiler olarak, ağırlaşan hayat pahalılığı karşısında insanca yaşam ve ekonomik özgürlük talebimiz görmezden gelinemez. Emeğin gerçek karşılığını bulmadığı hiçbir teklif tarafımızca kabul edilmeyecektir.

DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ

Bilinmelidir ki amacımız çatışma değil; adil, hakkaniyetli ve sürdürülebilir bir uzlaşıdır. Ancak bu doğrultuda tüm yasal haklarımızı kararlılıkla kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Sürecin her aşamasında kamuoyunu ve değerli üyelerimizi şeffaflıkla bilgilendirmeye devam edeceğimizi ifade eder, birlik ve dayanışma içerisinde daha güçlü olacağımıza inanıyoruz.”

GÖZLER GREV TAKVİMİNDE

Yaklaşık 2 bin 400 işçiyi ilgilendiren süreçte gözler şimdi grev takviminin nasıl işleyeceğine çevrildi. Taraflar arasında yeniden bir uzlaşma sağlanamaması halinde grev kararının sahaya yansıması bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
AK Parti Kocaeli Gençlik Şöleni'ne tam kadro hazırlanıyor
AK Parti Kocaeli Gençlik Şöleni'ne tam kadro hazırlanıyor
Kocaeli’ye kuvvetli sağanak uyarısı: Gün boyu sürecek
Kocaeli’ye kuvvetli sağanak uyarısı: Gün boyu sürecek