Şanlı: MEB ziyafet sofrası değildir

Şanlı: MEB ziyafet sofrası değildir

EBS İl Başkanı Yaşlık’a Sergülen Kurt’un atamamasıyla ilgili cevap veren TES Başkanı Şanlı, “Milli Eğitim Bakanlığı kimsenin ziyafet sofrası değildir” dedi

Editor: Haber Editörü
21 Ocak 2021 - 14:03

Türk Eğitim Sen Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Yaşar Şanlı, geçtiğimiz gün kendisine yönelik Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Şahin Yaşlık’ın yaptığı açıklamaya cevap verdi. Körfez İlçe Milli eğitim Müdürlüğü’ne atanan Sergülen Kurt’un liyakat olmadan o koltuğa atandığını belirten Şanlı’ya EBS yönetimi de “Eğitimle ilgili kaygınız yok” diyerek cevap vermişti.

‘HAKİKATİ GİZLEYEMEZDİK’

Yaşlık’ın açıklaması sonrası konuşan Türk eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Şanlı, “Hiçbir eylem ve söylemimizde gizli ajandamız ve ikbal beklentimiz olmadı; şahsi kinimiz, nefretimiz ve öfkemiz sendikamızın aklını ve ruhunu esir alamadı. Şükürler olsun ki Türk Eğitim Sen; ‘İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. ( l-i İmrân/104)’ vazifesini, sendikal sahada hakkıyla yerine getirebilme endişesinden başka bir şey değildir. Bu vesileyle Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atama rezaleti karşısında elbette sessiz kalacak değildik ve elbette hakikatleri gizleyecek, hiçbir şey olmamış gibi birbirimize Keloğlan masalları anlatacak değildik” dedi.

‘YÜZÜ GERİLEN ŞAHIS PEK TELAŞLI’

Sözlerini sürdüren Şanlı, “Belli ki haykırdığımız hakikatler birilerinin yüzlerine çok sert çarpmış ki dün, tüm enerjisini eğitim çalışanlarına vakfettiğini iddia eden öyle zannediyoruz ki aldığımız sadaka zamlar dolayısıyla gece uykuları kaçtığından (!) yüzü çok gerilmiş bir şahıs pek telaşlı, abur cubur ve yalan dolan cümleler ile sendikamıza ağır ithamlarda bulunmuştur. Öncelikle bilinmesini istiyoruz ki sendikamız adına bu açıklama son cevaptır. Kimseye bir daha cevap verecek; kendimizi anlatacak ve kimsenin saçma sapan iddialarını muhatap alacak değiliz” ifadelerini kullandı.

‘NİYE BU KADAR YIL ÜYE KALDIN’

Şanlı, “Türk Eğitim Sen’in ve Türkiye Kamu Sen’in yetkili olduğu yıllarda kamu çalışanlarının ve emeklilerinin enflasyon üzerinde aldığı zamları ve tüm sosyal hakları açıp okuyacak, sonra basının karşısına geçeceksin. Toplu Sözleşme masasında konuşulanları tutanak altına alamayacak kadar beceriksizlik, Hakem Heyetinin kararına şerh bile düşemeyecek kadar korkaklık gösterip de bugün ahkam kesmeyeceksin. Kaldı ki bunu 2003-2010 yılları arasında Türk Eğitim Sen üyesi olduğun için en iyi sen bilirsin! Madem başarısızdık niye istifa etmedin; madem başarılı bir sendikacılık ortaya koyduğu için Türk Eğitim Sen’de bunca yıl üye olarak kaldın şimdi kime, ne anlatıyorsun?” dedi.

GEÇMİŞİ HATIRLATTI

Türk Eğitim Sen’in kimseye yandaşlık yapmadığını ve muhalif gibi görünmediğini belirten Şanlı, “Türk Eğitim Sen varlık gayesi doğrultusunda her zaman ve her koşulda çalışanın, emekçinin yanındadır. Buna tüm tarihi boyunca yaptığı eylemler ve söylemler şahittir. 2010 yılında Tekel işçileri için altı büyük konfederasyon bir günlük iş bırakma eylemi kararı aldığında, son anda nasıl Memur Sen’in kıvırdığını; 2012 yılında tüm sendikalar ortak 1 günlük iş bırakma kararı almışken son anda Bakan talimatıyla nasıl Eğitim Bir Sen’in basın açıklaması ile durumu geçiştirdiğini herkes bilir” diye konuştu.

‘HİÇ UTANMA YOK’

“İktidardan nemalanma ve iktidar desteğiyle sendikacılık yapma uğruna Toplu Sözleşmeleri dilencilere feyz, eylemleri ilkokul müsamerelerine ilham olmuş bir sendika, Türk Eğitim Sen’e söz söylemek yerine oturup haline ahvaline acımalıdır” diyen Şanlı açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bunu sadece biz mi söylüyoruz? Uluslararası konfederasyonlara üyelik başvurusunda bulunduğunuzda uluslararası konfederasyonlar tarafından Memur-Sen’in reddedilme gerekçesi: ‘Hükümetten ve sermayeden bağımsız olmaması...’ Hiç mi utanma yok sizde!”

‘KOLTUKLARA DOYAMADINIZ’

Türk Eğitim Sen’in kimseye çamur atmayacağını da söyleyen Şanlı, “Milli Eğitim Bakanlığı kimsenin ziyafet sofrası değildir. Sendikanızın Gebze İlçe Temsilcisi Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü, Şube Başkan Yardımcılarınızın biri Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü, diğeri Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü. Açıklama yaparken bile yanınızdaki Kadın Kolları Başkanınız, sendikacılıktan arta kalan boş vakitlerinde Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne uğrayan görevlendirme şube müdürü. Belli ki koltuklara doyamamışsınız, şimdi de diğer başkan yardımcınızı Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü yapıyorsunuz. Hem de ne liyakat ne ehliyet! Ne güzel değil mi?” şeklinde konuştu.

‘RÜZGARA KARŞI TÜKÜRÜYORSUNUZ’

Şanlı açıklamasının devamında “Sırada hangi sendika yöneticiniz var? Ya siz ilçe milli eğitim müdürü olmanın şartlarını bilmiyorsunuz veya bilmiyor gibi davranıyorsunuz ya da ilgili şahsın 6 Temmuz 2010’da nasıl müdür olduğunu bizim bilmediğimizi zannediyorsunuz. Görevlendirme olduğu için sadece tabela asarak uyardığımız ilgili şahıs asaleten atanırsa Türk adaleti karşısında elbette ki sizler de kanun yönetmelik öğreneceksiniz! Türk Eğitim Sen’i darbecilikle ve FETÖcülükle itham etmek, rüzgâra karşı tükürmektir. 2010 yılında Türk Eğitim Sen KPSS soruları çalınmıştır diye FETÖ kumpaslarına karşı milli mücadele verirken neredeydiniz?” dedi.

‘FETÖ'CÜ İTHAMINDA BULUNAMAZSINIZ’

Dershaneler konusu üzerinden FETÖ’yle mücadeleden bir süre sonrasını da Yaşlık’a hatırlatan Şanllı, “21 Ekim 2013 tarihinde FETÖ elebaşına sosyal medya üzerinden güzellemeler çeken genel başkanınızı ne çabuk unuttunuz! Bu noktada yine 2013 yılında 35 Bin üyesiyle kendini fesheden Aktif Sen üyeleri acaba hangi sendikaya iltica etmişti? Aynı yılın Kasım ayında yeniden kurulan Aktif Sen’in 6 Bin üyesi olduğuna göre diğer üyeleri nerede gizlendi dersiniz? 2013 yılında Kocaeli genelinde yetkiyi Türk Eğitim Sen’den aldığınızda çam sakızı çoban armağanı Aktif Senlilerin katkısı ne kadar olmuştur acaba? Yani gerçekten çok komiksiniz! Varlığını Türk varlığına armağan eden Türk Eğitim Senlilere FETÖcü ithamında bulunma çocukluğuna verilebilecek tek cevap: zambak, zumbak; dön arkana iyi baktır” dedi.

‘NEZAKETLE UYARIYORUZ’

Şanlı sözlerine son verirken “Son olarak şunu çok iyi bilin ki; Türk Eğitim Sen’in sözü sizleredir; sizlerin Toplu Sözleşme masasında kendi üyeleriniz dahil hepimizi üç kuruşluk koltuklara satmanızadır. Bizim, sendika üyelerinize hakaret ettiğimize dair saçmalıklarınız, en az bizler kadar mağdur üyelerinizi öne atıp arkalarına saklanmaktan başka bir şey değildir. Mülakatlarla müdür atama rezaletlerinden bugün ilçe milli eğitim müdürlüklerine canhıraş bir şekilde sendika yöneticilerinizi atama hinliğinizi örtbas etme utancınızdan başka bir şey değildir. Ayıp ya hu! Edep ya hu! Velhasıl Türk Eğitim Sen olarak Uluslararası Konfederasyonların dahi sendika saymadığı sizleri son kez Türk Eğitim Sen nezaketiyle uyarıyoruz” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x