PTT çalışanları binlerce imzayı gönderdi

PTT çalışanları binlerce imzayı gönderdi

Birlik Haber-Sen üyeleri PTT'de İdare Hizmet Sözleşmesi (İHS) ve TRT'de Özel Hukuka Tabi (ÖHT) arkadaşlarının kadroya alınması için toplandı. Sendika iki kurumdaki üyeleri için talep ettiği kadro için topladıkları 10 bin 694 imzayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na gönderdi.

Editor: Haber Editörü
22 Kasım 2022 - 12:39

Memur-Sen'e bağlı Birlik Haber-Sen Marmara 1 Nolu Kocaeli Şubesi üyeleri PTT ve TRT'de İHS ve ÖHT ile çalışan arkadaşlarının kadroya geçmesi için PTT İzmit Kargo Dağıtım Müdürlüğü önünde bir araya geldi. Konuyla ilgili imza çalışması başlatan sendikanın Türkiye genelinde 100 bini aşkın imzayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yollanacağını açıklanırken Kocaeli' den de 10 bin 694 imza bakanlığa gönderildi. Birliktelikte basın açıklmasını okuyan Birlik Haber-Sen Marmara 1 Nolu Kocaeli Şube Başkanı Özer Güven, aynı işi yaptıkları arkadaşlarının kadroya alınacağı güne kadar mücadelelerine devam edeceklerini belirtti.


TALEP VE BEKLENTİLERİ AKTARILDI
İzmit PTT Kargo Dağıtım Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Birlik Haber-Sen Marmara 1 Nolu Kocaeli Şube Başkanı Özer Güven şunları söyledi: "Kamuda sözleşmeli olarak çalışmakta olan personellerin kadroya alınması hususunda uzun zamandır mücadele eden Memur-Sen ve Birlik Haber-Sen 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle yürürlüğe giren 6.dönem toplu sözleşmenin 52.maddesinde 'Kamu kurum ve kuruluşlarının görüşü alınarak, sözleşmeli personel mevzuatında düzenleme yapılması suretiyle sözleşmeli personelin statülerinin yeniden belirlenmesine ilişkin çalışma, yetkili konfederasyonun katkı ve katılımıyla 2022 yılı içerisinde tamamlanacaktır.' Hükmünün eklenmesi sağlandı. 2022 yılı içerisinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Memur-Sen arasında birçok toplantı yapıldı, çalışanın talep ve beklentileri aktarıldı, çalışmanın tüm sözleşmelileri kapsaması gerektiği her ifade edildi.

DÜZENLEME YAPILMASI GEREKLİ
Aynı iş yerinde aynı işi yaptıkları halde 399 sayılı kanun hükmünde kararnameye tabii personel ile aralarında temel ücretleri, iş güvenceleri, sosyal güvenlik hakları, görevde yükselme ve unvan değişikliği şartları bakımından farklar bulunmakta bu durum iş barışını, kurumsal aidiyeti zedelemekte. TRT’de ÖHT'li personeller de mevcut TRT personeli ile aynı işi yapmalarına karşın başta iş güvencesi olmak üzere mali ve özlük hakları konusunda birçok problemler yaşamaktadırlar. Ücret farkının giderilmesi, iş güvencesinin sağlanması başta olmak üzere aradaki farklılıkların ortadan kaldırılarak iş barışının sağlanması için öncelikli talebimiz PTT'de İHS'li personelin 399 sayılı kanun hükmünde kararnameye, TRT'de ÖHT'li personelinde memur olarak çalışma hakkı elde edebilmeleri için gerekli düzenlenme yapılması gerekli.

KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ
Her ne kadar PTT Kamu İktisadi Teşebbüsü kapsamında olmasa da üstendikleri misyon ve ürettikleri hizmet boyutuyla kamunun en önemli kurumları arasında yer almaktadır. Bu nedenle gerek PTT’deki İHS'li gerek ise TRT’deki ÖHT'li personellerin başta kendileri, eşleri, anneleri, babaları, akrabaları, komşuları ve vatandaşlarımızın imzaladığı 100.000’ i aşkın imzada da talep ettikleri üzere kadro beklentilerini içeren imzaları bu gün buradan hep birlikte kargoya veriyoruz. Kocaeli'den 10 bin 694 imza toplayarak imza kampanyasına destek verdik. Ayrıca bir kez daha üzerine basarak ifade ediyoruz ve diyoruz ki bu arkadaşlarımız kadroya alınana kadar haklı mücadelemize çeşitli eylemlerimizle ve kararlılıkla devam edeceğiz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x