Paşa Cami’de ikinci etap çalışması başladı

Paşa Cami’de ikinci etap çalışması başladı

Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde inşası devam eden Mehmet Ali Paşa Merkez Camii’de ikinci etap çalışmalarına başlandı. Otopark ve meydan projesi için iş makineleri alana girdi

Editor: Haber Editörü
27 Ocak 2023 - 14:56

İzmit Mehmet Ali Paşa Camii hakkında yıkım kararı çıkmış ve çalışmalar başlamıştı. Caminin yıkılıp yeniden inşa edilmesi için bölgede çalışmalar yapıldı. İlk olarak eski cami yıkıldı. Mehmet Ali Paşa Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından inşasına başlanan fakat pandemiyle gelen sıkıntılar nedeniyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalara destek verdiği yeni camide işler yolunda gidiyor. Caminin dış cephesindeki çalışmalar tamamlanırken içerisindeki iskeleler de geçtiğimiz aylarda söküldü. İç cephede mermer kaplama işlemlerinin devam ettiği camide mimber, kürsü ve mihrap yerini aldı. Şimdilik cemaat, cami altındaki mescitte ibadetini yerine getiriyor. Cami girişine de caminin adının bulunduğu tabela asıldı.

KAZI BAŞLADI
Mehmet Ali Paşa Merkez Camii’de çalışmalar devam ederken ikinci etap olarak adlandırılan otopark ve meydan projesi için de start verildi. 34 araçlık otoparkın hizmet vereceği ve üstü meydan olacak projede otopark yapımında Gazi Mustafa Kemal Bulvarı ile Bağdat Caddesi arasındaki kot farkından yararlanılacak. Hayata geçecek proje için cami alanı önündeki cami derneğinin hizmet yeri kaldırıldı. İş makineleri alana girdi ve kazı çalışmaları başladı. Birer kepçe ve ekskavatörün çalıştığı alanda kazı çalışmalarından çıkan hafriyat kamyonlarla tahliye ediliyor. 180 günde tamamlanması istenen projede meydana çay ocağı da yapılacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x