Minibüsçüler zammı beğenmedi

Minibüsçüler zammı beğenmedi

Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, ulaşıma yapılan zammın beklentilerin altını kaldığını ve tekrardan toplantı talep edeceklerini belirtti.

Editor: Haber Editörü
26 Ocak 2023 - 15:26

Kocaeli'de il genelinde toplu taşıma esnafları, taksiciler, servisçiler, otoparkçılar, çekici ve kurtarıcının beklediği zam toplantısı bugün Kocaeli Kongre Merkezinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu'nun başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda şehiriçi tam ücretinin yüzde 23 artışla 6.50 Tl'den 8 Tl'ye yükseltilmesine karar verildi. Şehiriçi indirimli (öğrenci, öğretmen, 60 yaş üzeri) ücreti ise yüzde 22 artışla 4.50 TL'den 5.50 TL'ye yükseldi.

ZAM ORANI BEKLENTİLERİN ALTINDA KALDI
Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, toplantının ardından gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Kurt, yüzde 50 oranında bir zam talep ettiklerini ve zam oranının beklentilerinin altında kaldığını belirtti. Kurt, açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“Biz yüzde 50 oranında bir zam talep ettik. Beklentilerimizin altında bir zam oldu. Mozata gelen zamlar belli. İşletme giderlerimiz var. Kasko, sigorta gibi işlemlere yüzde 200 oranında zam yapıldı. Muayene ücretlerinde yüzde 112 oranında bir zam gerçekleşti. Ekonomik kriz hala devam ediyor. Bu tabloya baktığımızda verilen zam oranı düşük kaldı. Tekrardan bir toplantı talebimiz olacak” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x