MEB: 81 ilde inceleme yapılacak!

MEB: 81 ilde inceleme yapılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı, açık liseye geçiş şartlarını taşımayan ancak tam zamanlı kurslarla üniversite sınavına hazırlanmak isteyen 12. sınıf öğrencileri için derslerin işlenmediği, devamsızlığın dikkate alınmadığı ‘hayalet sınıf’ kuran özel okullara inceleme başlattı.

Editor: Haber Editörü
11 Ekim 2023 - 11:57

MEB, yaptığı açıklamada bu sınıflara kaydolan öğrenci velilerinden yüksek ücretler istendiği, öğrencilerin devamsız oldukları hâlde bu sınıflara gelmiş gibi gösterildiklerinin de duyumlar arasında yer aldığı belirtti.

RUHSATI İPTAL EDİLECEK
‘Sahte diploma’ verme hazırlığı yapan özel okullarla ilgili ihbarlar üzerine MEB, e-Okul’da eylül ayı itibarıyla resmi okullardan özele geçen öğrencilerin verilerini analiz ederek belli tespitler yaptı. MEB Teftiş Kurulu Başkanlığı da harekete geçirilerek genel bir denetim kararı alındı. Ayrıca 81 il valiliğine okul bazlı inceleme yapılması için yazı gönderildi. Yazıda, mevzuata aykırı işlem yapıldığının anlaşılması halinde yasal işlem başlatılması istendi. Özel Öğretim Kurumları Kanunu’na göre mevzuata aykırı fiilin işlendiği özel okulların kurum açma izni ve çalışma ruhsatı iptal edilecek. Özel okul sahiplerine de brüt asgari ücretin 20 katı idari para cezası verilecek

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x