Mahkumların sesi olacak dernek Gebze’de kuruldu

Mahkumların sesi olacak dernek Gebze’de kuruldu

Mahkum ve mahkum ailelerini bir çatı altında toplamayı ve sesi olmayı amaçlayan ''4 Duvar Derneği'' Gebze'de kuruldu.

Editor: Haber Editörü
13 Nisan 2022 - 14:06

Mahkum ve mahkum ailelerini  bir çatı altında toplamayı ve sesi olmayı amaçlayan ''4 Duvar Derneği'' Gebze'de kuruldu. Gebzeli iş insanı Özkan Yormaz'ın kurucu genel başkanı olduğu derneğin kuruluş dilekçesi Kocaeli Valiliği'ne teslim edildi. Derneğin tüzüğü  ve kuruluş amacını içeren dosyayı  valiliğe teslim eden Özkan Yormaz, '' Mazlumların sesi olacağız. Söz veriyoruz.'' dedi.

SORUNLAR ÇIĞ GİBİ
Türkiye'nin dört bir yanında yaşayan mahkum ve alilerine, eski hükümlülere hizmet verecek olan 4 Duvar Derneği'nin kuruluşuyla ilgili konuşan Yormaz, ''Bugün ülkemiz tutuklu ve hükümlü sayısı bakımından Avrupa'da ikinci sırada bulunuyor. Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğü'nün 2022 verilerine göre; Türkiye'de şu anda 269 kapalı ceza infaz kurumu, 86 müstakil açık ceza infaz kurumu, 4 çocuk eğitim evi, 10 kadın kapalı, 6 kadın açık, 8 çocuk kapalı ceza infaz kurumu olmak üzere toplam 383 ceza infaz kurumu bulunuyor.

Buna bu yıl içinde yenileri eklenecek ve toplam cezaevi sayısı 419’e çıkacak. Cezaevlerinin toplam kapasitesi 271 bin 823 kişi, ama Mart 2022 sonu itibariyle cezaevlerinde 314 bin 502 kişi bulunuyor.  Bu kişilerin 275 bin 965'i hükümlü, 38 bin 537'si tutuklu. Cezaevi nüfusunun 300 bin 253'ü erkeklerden, 12 bin 173'ü kadınlardan, 2 bin 76'sı ise çocuklardan oluşuyor. Ve çoğu cezaevinde mahkum arkadaşlarımız yerlerde yatıyor. Sağlık sorunları var, beslenme sorunları var, yatak sorunu . Sorunlar çığ gibi. Tahliye olup da normal yaşama dönmek isteyenler ise toplumsal sorunlarla karşılaşıyor. Mesela iş bulamıyorlar, her işletme sabıkadan dolayı almıyor, ikinci sınıf muamelesi görüyorlar. Aileleri de bundan dolayı ekonomik zorluklar yaşıyor. Sorunlar çığ gibi. Bizler 4 Duvar Derneği olarak, sorunlar ve çözümleri noktasında mahkum arkadaşlarımız ile ilgili merciler arasında köprü olmayı amaçlıyoruz. Onların dertleriyle dertlenip  hüzünlerine, mutluluklarına ortak olacağız. Onları dört duvar arasında yalnız bırakmayacağız. '' dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x