KOTO’dan İsveç provokasyonlarına kınama!

KOTO’dan İsveç provokasyonlarına kınama!

Kocaeli Ticaret Odası meclis toplantısında, Türkiye'nin İsveç'teki Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki gösterildi.

Editor: Haber Editörü
25 Ocak 2023 - 11:58

Kocaeli Ticaret Odası Ocak ayı meclis toplantısı bugün KOTO binası Burhan Kasım meclis salonunda yapıldı. Meclis başkanlığını Hüseyin Gezer’in yaptığı toplantıda ilk olarak aylık faaliyet raporları görüşüldü. Aylık faaliyetlerin görüşüldüğü toplantıda Türkiye'nin İsveç'teki Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki gösterildi. Tüm dünyadan olayı kınayan açıklamalar ve protesto sesleri yükselirken, Kocaeli Ticaret Odası’ndan da sert bir açıklama geldi.

KOTO’DAN İSVEÇ’E TEPKİ
KOTO Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz “İsveçli politikacıları kınıyoruz” dedi ve meclis üyelerini kınama kampanyasını imzalamaya davet etti. Yılmaz açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi;
“Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına izin veren; bu kararıyla yüce dinimiz İslamiyet’in adının uluslararası kamuoyunda ‘terör’ ile yan yana yazılmasına açıkça aracılık eden İsveç hükümetini ve ‘alçakça’ olarak tanımladığımız eylemi gerçekleştiren İsveçli Politikacıyı kınıyoruz. Meclis üyesi arkadaşlarımızı kınama kampanyamızı imzalamaya davet ediyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x