KAMADER’den Turna ve Tatlısu Levreği Şenliği

KAMADER'den Turna ve Tatlısu Levreği Şenliği

"Haydi çocuklar! Temiz çevre ve sağlıklı yaşam için el ele" projesi KAMADER, Kandıra Belediyesi, Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı, Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi ve Lider Gençlik ve İzcilik Spor Kulübü işbirliği ile düzenlendi.

Editor: Haber Editörü
13 Haziran 2023 - 13:36

Bu yıl Amatör Balıkçılık Federasyonu (ABAF) ile birlikte 15’incisi yapılan Turna ve Tatlısu Levreği Şenliğini Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün izni, Kültür ve Turizm Bakanlığının ve Kocaeli Kent Konseyinin katkıları, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kandıra Belediyesi işbirliği ile 09-10-11 Haziran 2023 tarihinde Kaymaz Göleti- Kandıra/KOCAELİ’de gerçekleştirildi.
Amatör Balıkçılık Federasyonu (ABAF)'ın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, Kocaeli Kent Konseyi YEDEP Yerel Destek Programı kapsamında hazırlamış olduğu "Haydi çocuklar! Temiz çevre ve sağlıklı yaşam için el ele" projesini Kamader, Kandıra Belediyesi, Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı, Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi ve Lider Gençlik ve İzcilik Spor Kulübü işbirliği ile düzenlendi.

RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
Yaklaşık 20 ilden aileleri ile birlikte şenliğe katılan doğa ve balık tutkunları 3 gün boyunca Kandıra'nın güzel doyasıyla baş başa olmanın keyfini yaşadılar. Geçmiş yıllara oranla bu yıl çok daha geniş kapsamlı gerçekleştirilen şenlik, çeşitli eğlencelere, tatlı rekabete ve heyecana sahne oldu. Şenliğe katılan çocuklar çeşitli eğlencelerle doyasıya eğlenirken, balık tutkunları ise en büyük balığı ve en çok balıkları yakalamak için birbirleri ile kıyasıya yarıştı. Cuma günü kampların kurulmasıyla başlayan şenliklerde Cumartesi Kandıra'nın tarihi ve kültürel mekanlarını kapsayan kültür gezisi ile devam etti. Kocaeli İl Jandarma komutanlığı çocuklara özel etkinlik alanına kurduğu mini pentatlon sahası ile tüm çocukları eğlendirdi.


DEPREMZEDE AİLELER KATILDI
Ayrıca Jandarmanın alana getirdiği arama bulma ve iz takip köpeklerinin gösterilerini çocuklar ilgiyle izledi.Jandarma Komutanlığının ilimizde ikamet eden asrın felaketini yaşayan depremzede aileleri ve çocukları da şenliğe davet ederek etkinlik alanına getirmeleri depremzede ailelere bir nebzede de olsa moral oldu. Hareketli müzikler, Kandıra’ya özgü klarnet dinletisi eşliğinde yapılan halat çekme, çuval yarışı, yumurta yarışı, simit yeme yarışı, yoğurt yeme yarışması Lider Gençlik ve İzcilik Spor Kulubü gösterileri, Kartepe belediyesi Çocuk mehteran gösterileri kültürel oyunlarının ardından, Kamader Yönetim Kurulu Üyesi, aynı zamanda Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Halim Aytekin Ergül Doğa, Çevre ve Mevzuat ile ilgili çocuklara bilgilendirme semineri verdi.


OLTALARINI SUYA BIRAKTI
Kamp ateşinin yakılması ile şenlik iyice hareketlendi. Sabaha kadar yanan ateşin etrafında sohbet eden doğa tutkunları uyumadan sabahladı. Pazar sabahı saat 05:30'da Kamaderin kahvaltı ve çay servisinden sonra balıkçılar göl kıyısında oltalarını suya bıraktı. Yarışmalar sonunda dereceye girenlere ödülleri portokol üyeleri tarafından takdim edildi. Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı Engin Uztürk emeği geçen kurum ve STK'ların tamamını sayarak teşekkür ettiği konuşmasında “ Önümüzdeki sezonda yine birlikte olmayı ümit ediyorum. Lojistik anlamda güzel bir organizasyon geçirdik. Katılan ve desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum” dedi.


86 CM'LİK TURNA BALIĞI AVLANDI
Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ettiği konuşmasında, '' Kandıra Belediyesi olarak böylesi güzel organizasyonlarda biz elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. İnşallah bir daha ki dönemde de sizlerle birlikte olmaktan onur duyacağız. Güzel bir atmosferde güzel bir hava da böylesi güzel bir kalabalıkla katılımınız için teşekkür ediyorum. Rabbim birlik beraberliğimizi bozmasın '' dedi. Kandıra Ütük Gölet’inde düzenlenen şenliğe 270 kişi balık tutma yarışmasına, çocuk oyunlarına ise yaklaşık ve 750 çocuk katıldı. Çocuk oyunlarına katılan tüm çocuklara olta takımı hediye edildi. Balık tutma yarışması çerçevesinde yaklaşık 64 balık yakalanırken en büyük balık 86 santim boyundaki turna balığı oldu. En büyük levrek yarışmasında İsmail Demir 37 cm ile birinci olurken, en çok balık tutma yarışmasında Cevat Sezer 5 balıkla birinci, Necdet Başaran 3 balıkla ikinci, Okan Eren 3 balıkla üçüncü oldu. Turna balığında Ertan Kocatürk 86 cm turnası ile birinci oldu. Turnada en çok balık yakalama kategorisinde Enes Gülmez 2 balıkla birinci, Recep Karademir 1 balıkla ikinci , Mitat Koç 1 balıkla üçüncü oldu. Ödül töreni ile birlikte KAMADER'in yaptığı ikramların ardından katılımcılar huzurlu bir şekilde alandan ayrıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x