İki yıl aradan sonra açılıyor ama… Kocaeli Kitap Fuarı...

İki yıl aradan sonra açılıyor ama… Kocaeli Kitap Fuarı küçülüyor!

Türkiye’nin en büyük kitap etkinliklerinden biri olan Kocaeli Kitap Fuarı, iki yıllık pandemi arasının ardından 12’inci kez yapılacak. Ancak İntertesk Uluslararası Fuar Alanı’nın kapatılması yüzünden Kocaeli Kongre Merkezi’ne taşınacak fuar küçülerek devam edecek.

Editor: Haber Editörü
27 Nisan 2022 - 14:08

En son 2019 yılında 11’incisi yapılan Türkiye’nin en büyük ve prestijli kitap fuarlarından Kocaeli Kitap Fuarı küçülüyor. 14-22 Mayıs tarihleri arasında okur severlere kapılarını açacak fuar kapatılan İnterteks Fuar Merkezi yerine Kocaeli Kongre Merkezi’nde yapılacak.

YAYINEVİ SAYISI AZALTILDI
Fuar alanının üçte bir oranında daralacağını ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Raşit Fidan, bu nedenle katılacak yayınevi sayısını da azaltmak zorunda kaldıklarını söyledi. Merkezin çevresine çadırlar kuracaklarını kaydeden Fidan “Alanımız 30 bin metrekareden yaklaşık 10 bin metrekare düştü. Bu da katılacak yayınevi sayısını azaltmamıza neden oldu. Fuar kapsamında düzenlenecek etkinlikler ise aynı şekilde devam edecek” dedi.

BU YIL TEMA “ŞİİR”
12. Kocaeli Kitap Fuarı geleneksel olarak bir gün önce İzmit Cumhuriyet Bulvarı’nda (Yürüyüş Yolu) bulunan asırlık çınar ağaçlarına kitap asılması ile start verecek. Bu yıl teması “Şiir” olarak belirlenen fuara yine çok sayıda yazar konuk olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x