Gebze Medikal Park’a kim dur DİYECEK?. Şimdi de bir hastadan 100...

Gebze Medikal Park'a kim dur DİYECEK?. Şimdi de bir hastadan 100 BİN TL istediler!

Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Gebze Medikal Park Hastanesi'nin acil servisine getirilen bir hastadan ameliyat için 100 bin TL istendiği ama hastanın mali durumunun kötü olduğu için başka bir devlet hastanesine sevkini istediği iddiaları üzerine bir açıklama yaptı. İddia üzerine gazetemiz tarafından aranan hastane yöneticilerine bir türlü ulaşılamadı.

Editor: Haber Editörü
10 Ekim 2022 - 12:56 - Güncelleme: 10 Ekim 2022 - 13:14

Hizmet İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanlığı yaptığı açıklamada," Gebze Belediyesin de çalışan ve işyerinde kalp krizi geçiren üyelerinin sağlık bakanlığına bağlı 112 ambulans tarafından  Gebze Medikal park hastanesinin acil servisine getirildiği , daha sonra yapılan müdahale sonucu 2 damarın yüzde doksan , 1 damarının  yüzde yüz tıkalı olduğu söylenerek hastaya açık kalp ameliyatı olması gerektiği ifade edilmiştir   Acil servisten  giriş yapılmasına rağmen hastadan bu ameliyat karşılığında 100bin TL üzerinde para talep edilmiş , ancak hastanın mali durumunun olmaması sebebi ile bir devlet hastanesine sevki istenmiştir . Sabah saatlerinde kalp krizi geçiren ve 3 damarı tamamen tıkalı olan üyemiz cuma günü mesai saati içinde sevk veya taburcu edilmemiş oyalanmıştır . Cuma gece saatlerinde mesai bitiminde" hastanızı ameliyat yapmayacaksanız alın götürün yoksa sabah erken saatlerde taburcu edileceği "hastane yetkilileri ve doktor tarafından söylenmiştir .


SORGULANMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ
Bu anlamda sağlık sisteminde nasıl bir anlayışın hakım olduğunu özellikle 112 ambulans sisteminde hastayı neden devlet hastanesi değilde özel hastaneye götürüldüğü , acil ve kalp krizi hastası olmasına rağmen neden hastadan para istendiği , kalp krizi geçirmiş üç damarı neredeyse tamamen kapalı bir hastayı parası yok diye neden sevk edilmediği, sonrasında kalp krizi riski devam eden hastayı alın  gidin denmesi muhakkak bakanlık ve il sağlık müdürlüğü tarafından sorgulanması , sorumluların hesap vermesi gerektiğini düşünüyoruz . Hastamızı  kendi imkanlarımızla hastaneden çıkarmış ve İstanbul da devlet hastanesinde bin bir zorlukla yatırmasaydık , bu esnada her hangi üzücü durum gerçekleşseydi bütün mesuliyet Hipokrat yeminini unutmuş para göz  hastane yönetimi ve bunları denetlemeyen Kocaeli il Sağlık Müdürlüğünde olacaktı .

 GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNDEN BAŞKA İLGİ GÖSTERMEDİLER
Ayrıca işyerinde kalp krizi geçiren üyemize işveren bürokratlarının   ilgisizliği ve hastane yetkililerine bile bir şey söylemekten aciz davranışları  tüm işçiler tarafından izlenmiştir . Kendilerinin veya yakınlarının başına bir durum geldiğinde ortalığı ayağa kaldıranlar, yönetimi altındaki iş esnasında kalp krizi yaşayan gariban işçiye  geçmiş olsun dileklerinde başka ilgi gösterilmemesi hasta yakınları ve çalışma arkadaşlarını  derinden yaralamıştır." İfadeleri kullanıldı.    

Öte yandan konuyla alakalı gazetemiz tarafından aranan Gebze Medikal Park Hastanesi yetkililerine ulaşılamadı.                                   

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • osman dinç
    1 yıl önce
    benim oğlum skolyozdan amelyat olması gerekiyor tamamlayıcı sağlık sigortası var karşılamıyor diye 100 bin lira amelyat parası istendi hani tamamlayıcı sağlık sigortası her şeyi kaşılıyordu tamamlayıcı sağlık sigortası tam bir para tuzağı ben herkezi meydanlara sağlık sistemini profestoya davet ediyorum doktorlara hiç birşey denmiyor en ufak birşey desen a desen hemen beyaz kod veriyorlar devlet hastanesine randevu aldık skolyoz amelyatı için ttam 2 sene sonraya sıra veriyorlar ve skolyoz günden güne oğlumun iç organlarına batıyor belkide hayatını kaybedecek ben herkezi sağlık sistemini profestoya meydanlara bekliyorum
  • Bilal demirtaş
    1 yıl önce
    Bu kaçıncı vaka medikal park yetkilileri için işletikleri Hastahaneden cok kârhane olarak ve dolaylı yoldan insanları kandırmak ve kazıklamak adına ellerinden geleni yapıyorlar ve ben şahidim bu olaya ve bu medikal parktaki tek ilk olayımda değil burdan yetkililere sesleniyorum bir insan canı bu kadar kolayca harcanmamali
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x