Gebze’de okuldan istenilen para velileri ayaklandırdı!

Gebze'de okuldan istenilen para velileri ayaklandırdı!

Gebze'de bir okulda yöneticiler öğrenci velilerinden para talep etti.Usulsüz olduğu söylenilen talebe vatandaşlar tepki gösterdi.

Editor: Haber Editörü
13 Aralık 2021 - 12:37 - Güncelleme: 13 Aralık 2021 - 12:52

Gebze Fevzi Çakmak İlkokulu velileri son günlerde okul yönetimine bir hayli tepkili. Yönetim velilerden resmi olmadığı halde okul ihtiyaçlarını karşılanması için para talep etti. Gazetemize gelen şikayetlerde İddiaya göre; öğrencilerin ellerine zarp tutuşturup ayrıca her öğrenci velisine cep telefonu üzerinden mesaj gönderen Gebze Fevzi İlkokulu yöneticileri ailelerden 50 TL bağış istedi.

Cep telefonlarına giden mesajda ise şu ifadelere yer verildi;

Sayın Velilerimiz, Okulumuzun ihtiyaçlarını giderme konusunda yardımcı olmak amacıyla sizlerin de desteğine ihtiyacımız var. Bağışlarınız la okulumuz, öğrencilerimiz için daha düzenli bir şekilde hizmet vermeye devem edecektir. İlginize ve desteğinize teşekkür ederiz. Okul Aile Birliği

Bu tür uygulamaların kanuna aykırı olduğu her defasında Milli Eğitim yetkilileri tarafından dile getirilirken, okul yöneticilerinin bu denli davranışta bulunmaları akıllarda soru işaretlerine neden oldu.

Gebzeli vatandaşlar ise konuyu sosyal medyadan paylaşarak “soygun var” ifadelerini kullandı. Yetkililerden yaşanan olaya ilişkin çözüm üretilmesi bekleniyor.

YORUMLAR

  • 5 Yorum
  • bir veli daha
    2 yıl önce
    Burada devletin yaptığı tavşan kaç tazı tut taktiğidir. Velilere para vermeyin der ama okulu temizleyecek yeterli personel vermez,yeterli kağıt vermez ekipman vermez. Toplanabilecek olan maksimum ücret bir çalışanın yıllık sigorta ve maaşına yetmez hatırlatayım. Gazete olarak ilk önce bence okulu arayıp konuşsaydınız. Velilerin isyan ettiği falan da yok ayrıca. isteyen gidiyor bağışını yapıyor.
  • Etkili personel
    2 yıl önce
    Ne olmuş yaygara kopariyorsunuz. Yönetim bağış yapmak isteyenlere çağrıda bulunmuş ne var bunda veliler yatırımı kendi çocuklarına yapıyor. Boş boş şeylere binlerce lira harcayan veliler kendi çocuklarinin eğitimine 50 lira veremiyor. Ondan sonrada niye okullar temiz ve hijyenik değil diye veryansın ediyor.
  • Veli
    2 yıl önce
    Kayıt yapılırken aldıkları milyarlarca lirayı nereye harcamışlar acaba sen onu hiç sordun mu
  • Deniz Çevk
    2 yıl önce
    Ne soygunu kardeşim siz de haber mi yapıyorsunuz. Okulda işler nasıl yürüyor haberiniz var mı? Devletin para verdiğini mi zannediyorsunuz. Hem okula destek olma hem de okul temiz değil okulun şuyu buyu eksik okulumuzda şuda olsaydı diye hayıflan. Yok öyle yağma. Okulda idareciler aksaklıkları yoluna koymak içon atla karayı seçer. Veliler bi 50 lira istediler diye şikayet üstüne şikayet. Evinize bir ay maaş girmesin bakalım ne yapacaksınız. Okulunda giderleri vardır. Bu giderler de anca veli bağışlarıyla düzene girer.
  • Bir Veli
    2 yıl önce
    Yazıda bağış kapsamında olduğu ve daha da güzel bir ortamda çocukların eğitim alması için talep edildiği ifade edilmiş.Buna rağmen bunu soygun olarak ifade edilmesi gerçekten tuhaf bir durum.Ayrıca özel kurslara ve özel derslere veliler para bulurken 50 TL bağış olarak istenilen bir paraya ve paranın geri dönüşünün de kendi çocuklarının daha güzel bir ortam oluşturması amaç edinilmişsen böyle bir durumun yaşanmasını bir Veli olarak tuhaf karşıladım.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x