Darıca’da sanat sokakta!

Darıca’da sanat sokakta!

Darıca Belediyesi İskoliye Sanat Akademisi’nde eğitim gören kursiyerlerin hünerlerini sergilediği “Sanat Seninle Sokakta” etkinliği devam ediyor. Her akşam farklı mahallelerde gerçekleşen etkinliğe vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

Editor: Haber Editörü
25 Ağustos 2021 - 11:18

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın talimatıyla ilçedeki kültür sanat alanındaki eksikliği gidermek amacıyla hayata geçirilen İskoliye Sanat Akademisi’nde eğitim gören kursiyerler hünerlerini “Sanat Seninle Sokakta” etkinliğinde sahneliyor. Gitar, ney, bağlama, piyano gibi 9 farklı branşta eğitim gören gençlerden oluşan koro her akşam farklı bir mahallede gerçekleşen etkinlikte hünerlerini sergiliyor. Vatandaşların ve ailelerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte gençlerin sahne performansı izleyenlerden tam not alıyor.
BIYIK: “BİZİM ÇOCUKLAR ÇOK BAŞARILI”
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık da mahallelerdeki etkinliklere katılarak vatandaşlarla birlikte gençlerin performansını izliyor. Dün akşam Çınaraltı Meydanı’nda gerçekleşen etkinliğe katılan Başkan Muzaffer Bıyık, ünlü sanatçılar yerine Darıca’nın çocuklarıyla yol yürümek istediğini ifade ederek “Burada sahne alan gençlerin hepsi bizim çocuklarımız. İskoliye Sanat Akademisi’nde eğitim alan gençlerimiz öğrendiklerini bu tür etkinliklerde sergiliyor. Bizim çocuklara inanıyor ve güveniyoruz. Bugün de izlediğimiz gibi bizim çocuklarımız çok başarılı. Darıca’nın gençleriyle yol yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.
KÜLTÜR SANAT ŞEHRİ DARICA İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Darıca’nın tam anlamıyla bir kültür sanat şehri olması için çalışmaya devam ettiklerini de kaydeden Başkan Muzaffer Bıyık, “Darıca Belediyesi olarak ilçemizin her alanda olduğu gibi kültür sanatta da önemli bir noktaya gelmesini arzuluyoruz. Gençlerimiz müzikten tiyatroya kadar kültür sanat alanında neye ilgi duyuyorsa kendisini bulacağı bir belediye anlayışıyla hareket ediyoruz. Bu doğrultuda adımlar atıp projeler geliştiriyoruz. İskoliye Sanat Akademisi de bu amaçla hayata geçirildi. Bağlama, gitar, piyano, drama, tiyatro gibi 9 farklı branşta eğitim veriyoruz. Kültür sanat alanında yatırımlarımız artarak devam edecek” diye konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x