Başiskele Yeniköy Tesisin’de çalışmalar devam ediyor

Başiskele Yeniköy Tesisin'de çalışmalar devam ediyor

Doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve yaşam kalitesiyle Kocaeli’nin cazibe merkezi olmaya devam eden Başiskele sağlık turizminin de merkezi olacak.

Editor: Haber Editörü
03 Mayıs 2023 - 12:02

Başiskele Yeniköy Merkez Mahallesi’nde Başiskele Belediyesi tarafından yer yüzüne  çıkarılan jeotermal su kaynağı şifa dağıtacak. Jeotermal suyun çıkarıldığı bölgede   Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan tesisin temeli 30 Ocak 2023’te atılırken çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Estetik ve geleneksel mimaride projelendirilen tesis, kentin sağlık ve termal turizmine büyük katkı sunacak.  Yerin 930 metre altından 57 derece sıcaklıkta çıkan ve birçok hastalığa şifa kaynağı olacak jeotermal suyun kullanılacağı tesis tamamlandığında yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlayacak. Sağlık turizmine önemli katkı sağlayacak Başiskele Yeniköy Günübirlik Termal Tesisi, tamamlandığında bölgeye büyük hareketlilik kazandıracak.

 

ÜÇ AYRI BLOKTAN OLUŞUYOR
 

Başiskele Yeniköy Termal Tesisi çalışmaları kapsamında fore kazık imalatı tamamlandı. Tesis için 169 fore kazık çakımı yapıldı. Hafriyat kazılarında sona yaklaşıldı. Çalışmalar tamamlandığında tesisin A ve B bloklarının temel betonu atılacak. Zemin iyileştirme çalışmaları tamamlandı ve C bloğun temel betonu atıldı. Ekipler ayrıca yakın zamanda termal suyun saklanacağı deponun temel betonunu atacak.

 

10 BİN 621 METREKARE İNŞAAT ALANI
 

480 günde yapılması planlanan tesis 10 bin 621 metrekare alanda inşa edilecek. Estetik ve geleneksel mimariyle tasarlanacak tesiste termal havuzlar, hamam, sauna, aile banyoları, dinlenme alanları, eğlence ve etkinlik alanları yer alacak. Tesis tamamlandığında Kocaeli’nin sağlık turizmine önemli katkı sağlayacak ve Başiskele’nin gelişimine öncülük edecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x