Bakan Işıkhan’dan İzmit Belediyesi açıklaması: Belediyenin...

Bakan Işıkhan’dan İzmit Belediyesi açıklaması: Belediyenin 153, iştiraklerin 318 milyon borcu var

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İzmit Belediyesi’nin 153 milyon, iştiraklerinin ise 318,8 milyon lira prim borcu bulunduğunu açıklayarak, belediyenin borçlarına karşılık 30 gayrimenkulü teklif ettiğini söyledi.

Editor: Haber Editörü
03 Kasım 2023 - 15:17

TÜM GAYRİMENKULLERE HACİZ UYGULANDI
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2024 yılı bütçe görüşmelerinin ardından milletvekillerinin sorularını yanıtladı. İzmit Belediyesi’ne neden haciz uygulandığına ilişkin soru üzerine Işıkhan, şöyle cevap verdi:
“İzmit Belediyesi’ne ait Bekaş Bilişim, Bayındırlık, İnşaat, Özel Sağlık, Eğitim A.Ş. ile Sarbaş İnşaat, Özel Eğitim, Sağlık, Akaryakıt, Gıda, Turizm, Ticaret Anonim Şirketi'nin toplamda yaklaşık 318,8 milyon lira prim borcu bulunmakta. İzmit Belediye Başkanlığının da 153 milyon lira borcu var. Belediyeye ait borçların ödenebilmesi için 435 gayrimenkul, belediyenin SGK'ye olan borçlarına karşılık teklif edildi. Belediye tarafından önerilen gayrimenkullerin ada parsel numaralarında hatalar bulunduğu anlaşıldığından herhangi bir işlem tesis edilmedi. Bunun üzerine belediyenin tüm gayrimenkullerine haciz işlemi uygulanmıştır.


GAYRİMENKUL TAKASI
Son olarak belediye başkanlığının teklif ettiği yaklaşık 30 adet gayrimenkulün takasa uygun olup olmadığı SGK İl Müdürlüğünce ön değerlendirmeye tabi tutulmaktadır. Yapılan inceleme, değerlendirme sonucu teklif edilen gayrimenkullerin SGK'ye olan borçlarına karşılık kabul edilip edilmeyeceğine SGK Yönetim Kurulunca karar verilecektir.”


BELEDİYELER ARASINDA AYRIM YAPILMAMAKTADIR
Bakan Işıkhan belediyeler arasında ayrım yapılmadığını ifade ederek, “Belediyeler arasında ayrım yapılmamaktadır. Tüm borçlu belediye başkanlıklarına ve varsa şirketlerine bu usul uygulanıyor." diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x