Akar’dan Antalya mesaisi

Akar'dan Antalya mesaisi

TBMM Başkanvekili Haydar Akar geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisinin ev sahipliğini yaptığı Terörizmle Mücadele ve Bölgesel Bağlantılılığın Güçlendirilmesi Dördüncü Parlamento Başkanları Konferansı toplantısı için Antalya’daydı.

Editor: Haber Editörü
29 Mart 2021 - 11:19

Afganistan, Irak, Pakistan, Çin, İran ve Rusya'nın katıldığı toplantıda terörle mücadele ve koronavirüs salgınına karşı bölgesel iş birliği konuları değerlendirildi. 2 gün süren toplantılar sonrasında Antalya Deklarasyonu oy birliğiyle kabul edildi.

 Kabul edilen deklarasyon doğrultusunda Terörizmin tüm dünya için ortak bir tehdit olduğu ve mücadele için kapsamlı bir ortak strateji ile birlikte güçlü bir uluslararası iş birliği gerektirdiği,  Terörizmin herhangi bir din, milliyet, medeniyet, kültür veya etnik grupla ilişkilendirilemeyeceğinin ve asla ilişkilendirilmemesi gerektiğinin altı çizildi.

SALGIN İÇİN İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

Dünya da 1 yıldır etkisini sürdüren Corona salgınına ilişkin de görüş alışverişinin olduğu Antalya Deklarasyonu’nda, hükümetler, salgını kontrol altına almaya yönelik dayanışma ve işbirliğini güçlendirmeye davet edildi.

Aşı geliştirme,  üretme ve tedarik etmenin yanı sıra, corona virüsünün yayılmasının kontrol altına alınmasında ve en iyi uygulamaları paylaşmak için ulusal sağlık yetkilileri arasında bilgi ve deneyim alışverişinin teşvik edilmesinin önemine değinilirken, gelişmekte olan ve en az gelişmiş ülkeler ile özellikle aşı tedariki açısından savunmasız gruplara çok taraflı finans kuruluşlarından daha fazla mali destek çağrısında bulunuldu.

 

AKAR’DAN BAŞKANLARA ZİYARET

Antalya programı sonrasında Konyaaltı, Döşemealtı ve Muratpaşa Belediye Başkanlarını ziyaret eden TBMM Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Haydar Akar yapılan çalışmalar hakkında bilgi alırken özellikle pandemi sürecinde yerel yönetimlerin önemine dikkat çekti.

Ekonomideki kötü gidişata rağmen yerel yönetimlerin vatandaşlara dokunduğunu belirten Başkanvekili Haydar Akar’a Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç tarafından ilçe ile özleşen Döşemealtı Halısı hediye edildi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’de Akar’ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirirken  Konyaaltı’nda yapmış oldukları çalışmalar hakkında Akar’ı bilgilendirdi. Pandemi döneminde Esnafın ticari faaliyetini internet üzerinden ücretsiz yapabileceği bir platform oluşturduklarını belirten Esen, ‘Esnafım’ uygulaması ile bölgedeki esnafın ürünlerini sanal ortama taşıyarak satış çıtasını da yükselttiklerini söyledi. Son olarak Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ı ziyaret eden Akar, yaptığı çalışmalar sonrası rekor oy ile ikinci dönem tekrar seçilen Uysal’ı başarısı nedeni ile kutladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x