Yıldızlı: Kocaeli’deki kalıcı eserler CHP döneminden kalma!

Yıldızlı: Kocaeli’deki kalıcı eserler CHP döneminden kalma!

Halk Tv’deki programa katılan CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı AK Parti dönemini eleştirerek,” Vizyon ve planlama yapmak önemli. Hala bizim sosyal demokrat belediyelerden kalma eserler varlığını sürdürüyor. Sefa Sirmenlerimiz, Leyla Atakanlar vardı. Sefa Sirmen deyince Kocaelispor akla gelir. Kalıcı eserler yapmak lazım” dedi

Editor: Haber Editörü
31 Ocak 2021 - 17:36

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı bugün Halk Tv’de Eylül Han Tezel’in sunduğu ‘Yerelden Siyaset’ programına konuk oldu. CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca ve CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş’in da hazır bulunduğu programda konuşa Bakan Yıldızlı ülke ve kent gündemini değerlendirdi. Pandemi döneminden Kocaeli’de yaşanan eğitim problemlerini anlatan Yıldızlı, “Çayırova’da 9 mahalle var ama yarısında internet yok. Halkımız pandemi döneminde gerekli eğitimi alamadı. Kar yağışlarında çok ciddi elektrik kesintileri oldu. SEDAŞ, özelleştikten sonra gerekli altyapı çalışması yapamadı. Akmeşe köyünde çok ciddi elektrik kesintileri oldu.  Teknik alt yapı yok. Geçmişteki sistem aynı şekilde devam ediyor. Kartepe’de turizmin öne çıkamaması vizyon işi. Vizyon ve planlama yapmak önemli. Hala bizim sosyal demokrat belediyelerden kalma eserler varlığını sürdürüyor. Sefa Sirmenlerimiz, Leyla Atakanlar vardı. Sefa Sirmen deyince Kocaelispor akla gelir. Kalıcı eserler yapmak lazım” dedi.

TOPLUMU AYRIŞTIRIYORLAR

Pandemi döneminden yaptıkları çalışmaları da anlatan Başkan Yıldızlı, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 3 maskeyi dağıtamadığı dönemde İzmit Belediyesi’nin binlerce maske üretip dağıttı. Pandemi sürecinde 45 bin aileye örgüt olarak yardımcı olduk. 3 tane maske dağıtamadılar, aynı dönemde İzmit Belediyesi binlerce maske üretip dağıttı. Bir bakan kentimize geldiğinde 12 belediye başkanını topluyor ama benim belediye başkanımı çağırmıyor. Toplumu ayrıştırma var. CHP İktidarında ayrışma olmayacak. İSU, şehrim merkezinde altyapıyı yaparken esnafı düşünmüyor. Pandemi döneminde Kocaeli’de su kesildi. Plansızlık ve ayrımcılık had safhada. İzmit Belediyesi pandemi döneminde her alanda halkın yanında yer aldı. Çınar Kadın Kooperatifi bu dönemde çok çalıştı. Yuvacık barajını sosyal demokrat belediyecilik getirdi.  Ama bu dönemde Kocaeli’yi 48 saat susuz bıraktılar” diye konuştu.

TAŞ OCAKLARI SORUNU

Yıldızlı konuşmasına şöyle devam etti: ‘’Karamürsel’de Kızderbentte yapılmak istenen taşocağı var. Onlara hayır diyen vatandaşlarımızın yanında olduk. Biz Kızderbent halkının yanındayız. İZAYDAŞ ömrünü tamamladı. İZAYDAŞ’tan akan ve pis kokudan dolayı çevredekiler rahatsız. Kocaeli’ye  yeni bir çöp tesisi lazım. Çöp fabrikasının Umuttepe’ye yapılmasına tepki gösterdik. İzmit Belediyesi ile KİPTAŞ’ın yapacağı sosyal konut projesi ses getirdi. Bu yardımlaşma olacak. Ekrem Bey de söyledi. Daha birçok projede Fatma Hanım ile yardımlaşacaklar. Kendilerinin Kent Konutları’nda başladıkları projeleri bitiremediler.”

ÖRGÜT NE İSTİYORSA O

Milletvekili seçimlerini de değerlendiren Yıldızlı son olarak şunları söyledi: “Örgüt ne arzu ediyorsa milletvekilleri o yöntemle belirlenmeli. Biz ön seçimle milletvekili adayları belirlensin istiyoruz. Taban bunu talep ediyor. Bizim vekillerimiz çok başarılı. Birisi belediye başkanı, biri grup başkanı oldu. Şimdi tek vekilimiz kaldı. CHP örgütleri gençleşiyor. Ben 42 yaşında il başkanı oldum.

  •  

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x