Yıldız Demir Çelik’in ÇED toplantısına halk engeli

Yıldız Demir Çelik'in ÇED toplantısına halk engeli

Yıldız Demir Çelik'in Kartepe'de kurmak istediği çelikhane ve haddane tesislerinin bugün yapılacak ÇED toplantısı vatandaşlar ve siyasi parti temsilcilerinin tepkileri üzerine gerçekleştirilemedi

Editor: Haber Editörü
04 Ağustos 2022 - 13:37

Yıldızlar Yatırım Holding'in Kartepe Uzunbey Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi, Bahçealtı ve Çayırlar mevkiinde kurmak istediği maliyeti yaklaşık 3 milyon TL olan ve yılda 4 milyon ton sıvı çelik, 3 milyon 500 ton sıcak haddaleme kapasitesi olan çelikhane ve haddehane tesisi için başvurusunu yaptığı ÇED toplantısı vatandaşların tepkiler üzerine gerçekleştirilemedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı ÇED yetkilileri toplantının yapıldığına dair tutanak tutmak istedi. Buna tepki gösteren vatandaşlar ve siyasi parti temsilcileri tutanağın tutulmasına engel olmak istedi. CHP İl Başkanı Yıldızlı'nın tutanağı almasıyla toplantı gerçekleştirilemeden sona erdi.

SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİ DE KATILDI
Kartepe Necip Fazıl Kültür Merkezi'ndeki
toplantıya CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir,CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, Memleket Partisi Kocaeli İl Başkanı Murat Erinç, CHP Kartepe İlçe Başkanı Nilay Merttürk,İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, Çevre dernekleri ve vatandaşlar katıldı.


 

"HALKA RAĞMEN YAPILMASI MÜMKÜN DEĞİL"
Toplantı sonrası konuşan CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı "Kocaeli'deki bütün Çevre dernekleri ile birlikte bügun buradayız. Halka rağmen bir şeyin yapılması mümkün değil. Biz sanayiye karşı değiliz. Bugün gördüğünüz bu tavır Kartepe halkının tavrı. Kartepe halkı bu tesisin yapılmasını istemiyor. Biz söylemiyoruz halk söylüyor. Halk istemediğinden dolayı toplantı yapılamamıştır. "dedi.

"ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI BURAYA İHANET ETMİŞTİR"
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan da
" Türkiye’nin en güzel arazisi olan Kartepe ovasında çelik fabrikası kurulması doğru değil. Bölge buradan nefes alıyor. Bir tarafta gölümüz var bir tarafta kayak merkezi var ve bu ovaya çelik fabrikası kuruluyor. Bu bir ihanettir. Bugün burada halk ile birlikte olduk. Kocaeli halkı buraya çelik döküm fabrikasının kurulmasını istemiyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanı buraya ihanet etmiştir. "dedi

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x