Yılbaşı hindisine yüzde 100 zam

Yılbaşı hindisine yüzde 100 zam

Ortalama 6-7 kilo gelen bir hindinin kilogram fiyatı bir sene içinde 50 TL'den 100 TL'ye çıktı. Geçen yıl 350 TL'ye alınan bir yılbaşı hindisi, bu yıl 700 liradan alınacak.

Editor: Haber Editörü
07 Aralık 2022 - 16:06

Yılbaşına sayılı günler kala hindi fiyatlarındaki zam da gündeme geldi. Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde hindi yetiştiriciliği yapan Muzaffer Çetin, hindinin kilo fiyatının 2 kat arttığını söyledi ve “Geçen sene kilosunu 50 liradan veriyorduk, bu yıl 100 lira oldu. Hindi, ortalama 6-7 kilo geliyor” dedi.

‘TALEP YOĞUN’
Bu yıl geçen senelere göre hindiye büyük talep olduğunu söyleyen Çetin, “Satışlarımız çok iyi, çok talep var. 5 bin hindim vardı, 4 bin tanesine sattım. Yılbaşına kadar hepsinin satılacağını söyleyebilirim. Bu kadar erken yoğun talep beklemiyorduk” dedi.“Yoğun talebin erken gelmesi bizleri sevindirdi” diyen Çetin, “Hindileri kesip, kilo ile satıyoruz. Geçen sene kilosunu 50 liradan veriyorduk, bu yılsa kilosu 100 lira oldu. Bir hindi ortalama 6-7 kilo geliyor” diye konuştu. İyi hindinin, kanatlarının altına bakılarak anlaşılacağını belirten Çetin, “İyi bir hindiyi anlamak için kanatlarının altına bakılması yeterlidir. Eğer sapsarıysa o hindi lezzetlidir. Eğer kanat altı sarı değilse o hindide lezzet olmaz. Kanatlarının altında sarılık yoksa yağ yapmamıştır. Ne kadar yağlıysa o kadar lezzetlidir, besilidir. Hindinin eti sarı olacak, tüy olmayacak. Kazık tüyü olmayacak” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x