Yerli otomobil TOGG’a ilk yetki GTO’dan

Yerli otomobil TOGG'a ilk yetki GTO'dan

 Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu San. ve Tic. A.Ş.’nin üretim bandından çıkan ilk aracı “TOGGC-SUZ Modeli”; Gebze Ticaret Odası’ndan sağlanan belge sayesinde,yurtdışı test süreçlerinin gerçekleştirilmesine ilk adımını attı.

Editor: Haber Editörü
07 Kasım 2022 - 12:49

 

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler ve Oda yönetim kurulu üyeleri, işlemin gerçekleştirilmesi adına belgeyi birlikte imzalayarak, ilk milli aracımızın üretimini gerçekleştiren TOGG’un heyecanına ortak oldular.

Çiler;“Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yılında; TOGG’un banttan indirilme coşkusuna ortak olduk. Şimdi de, ilkleri gerçekleştiren bir Oda olarak; dünya rakipleri ile yarışacak milli aracımızın ata karnesini vermede yetkilendirilen ilk Oda olmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Bu bölge; teknolojinin vücut bulduğu, bilimin üssü ve sanayinin kalbi bir bölgedir. Bununla birlikte aynı zamanda; TOGG’un Ar-ge Merkezide, Gebze Bilişim Vadisi’nde.  Bu sebeple; böylesine önemli bir işlemin ilk kez Odamızdan gerçekleştiriliyor olması gurur verici.Ülkemizin sanayi ve teknoloji atağının en önemli güç göstergesi olan TOGG'un Türkiye’mize hayırlı 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x