Cemil Yaman belediye başkan adayı olacak mı?
Zeynel Oğuz

Zeynel Oğuz

Cemil Yaman belediye başkan adayı olacak mı?

06 Ekim 2023 - 17:01 - Güncelleme: 06 Ekim 2023 - 17:07

31 Mart yerel seçimleri yaklaşıyor, kentteki mevcut belediye başkanlarından hangi ismin devam edip etmeyeceği kamuoyunda her geçen gün merak konusu olmaya başladı.

Bununla da beraber 12 İlçede ’de bazı isimler üzerinden “belediye başkanı” olmak istediği yönünde iddialar yer alıyor.

Dün bir gazete de AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ın önümüzdeki seçimlerde Gebze Belediye Başkanı olmak isteği yönünde haber yer aldı.

Gazetecilik refleksimiz gereği çıkan haber sonrasında hemen Cemil Yaman’ı aradım.

Sohbet, muhabbet derken “Vekilim Gebze Belediye Başkan adayı olmak istediğiniz yönünde bir haber yapılmış neler söylemek istersiniz” diye sordum.

Cemil Yaman her zaman ki samimiyeti ile şu şekilde cevap verdi;

“Ne böyle bir niyetim ne de düşüncem var. Aklımın ucundan dahi geçmiyor. Daha yeni milletvekili seçildim.2028’e kadar Ankara’dayım. Halkımız bana emanet olarak milletvekilliği görevini verdi. Bu milletin emanetini taşıyacağım.

Gebze Belediye başkanımız Zinnur Büyükgöz görevinin başında ve güzel işlerde yapıyor. Daha yapması gereken çok işler var. Prensip olarak ben hep söylerim daha faydalı olmaları açısından belediye başkanlarının 2 dönem görev yapmalarından yanayım. Biz bir takımız amacımız halkımız daha da güzel hizmetler alsın.”

Cemil Yaman siyasette tecrübeli bir isim. Yılların vermiş olduğu bilgi ve birikim ile konum gereği de artık pişmiş durumda.

 Fazilet Partisi ve sonrasında AK Parti teşkilatlarında görevler üstlenmiş, 2009-2014 yıllarında Dilovası Belediye Başkanlığı yapmış, TBMM’de 3 dönemdir Milletvekilli olan Cemil Yaman’ın tekrar belediye için göz kırpmaması da gayet normal.

Anladığım kadarıyla Yaman artık yeni süreçte partisine ve bölgesine “ne kadar hizmet ederim” derdine düşecek.

Bu 5 yılsonunda da Cemil Yaman siyasette nerelere gelir yâda gelmez onu hep birlikte göreceğiz.

Allah şimdiden yolunu açık etsin…

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar