Vatandaş,"şikâyet ederim" deyince hastane geri vites...

Vatandaş,"şikâyet ederim" deyince hastane geri vites yaptı!

Gebze’de bulunan Özel Yüzyıl Hastanesi vatandaştan haksız yere aldığı parayı bakın nasıl geri iade etmiş. 0-28 gün yeni doğan bebeklerden ücret alınmaması konusunda kararı olmasına rağmen vatandaştan 1400 TL para alan hastane şikayet edileceğini duyunca aldığı ücreti geri verdi.

Editor: Haber Editörü
02 Mart 2023 - 14:03 - Güncelleme: 02 Mart 2023 - 14:18

Gebze’de bulunan Özel Yüzyıl Hastanesi vatandaştan haksız yere aldığı parayı bakın nasıl geri iade etmiş.

Murat isimli vatandaşın Gebze Özel Yüzyıl Hastanesi’nde dünyaya geldiği bebeği 2 gün sonra aniden rahatsızlandı. Sürekli uyku hali ve beslenme şikayetiyle Gebze Özel Yüzyıl Hastanesine götürülen yeni doğan bebeğe sarılık teşhisi koyularak yatışı yapıldı.

Daha sonra taburcu edilen hastadan 1400 TL para alındı. Durum karşısında şaşkına dönen aile hastaneye aldıkları ücretin haksız olduğunu beyan ederek paranın geri iade edilmesini talep etti. Vatandaşın para iadesini kale almayan hastaneye yönetimi bu kez gerekli mercilere şikâyet edileceklerini öğrenince kısa sürede çark etti ve alınan 1400 TL’yi geri iade etti.

İşte Murat isimli vatandaşın başından geçtiği şikayetvar.com’daki o paylaşımı;

“22.01. 2023 günü özel yüzyıl Gebze hastanesinde çocuğum doğum yaptı. Ertesi gün taburcu olduk ve evimize geldik aradan 2 gün geçti. 25.01.2023 Cuma gün akşamı çocuğun vücudunun sararması sürekli uyku hali ve beslenmemesi şikayetiyle hastaneye götürdük. Muayene edildikten sonrası sarılık teşhisi koyuldu ve yatış verdiler. Yeni doğan bebeklerde 0-28 gün ücretsiz olmasına rağmen bizden haksız yere yatış ücreti talep edip aldılar. SGK’yı ve sağlık bakanlığını aradığımda herhangi bir ücret talep edemeyeceklerini alınan ücretin iade istememi, iade isteme sonucu olumsuz olduğunda dilekçe ile şikâyette bulunmamı söylediler. Bizden alınan 1400 TL standart yatak ücreti adı altında hâksiz yere alınan paranın iade edilmesini aksi durumda SGK ya şikâyet edeceğimi bilmenizi isterim”

“Yüzyıl Gebze hastanesinde yaşadığımız sıkıntı ile ilgili insan haklarından Hazal Hanım bizzat arayıp hastaneye davet etti ve sorunumuzu çözdüğü için kendilerine teşekkür ederim”

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Mustafa
    1 yıl önce
    Ssk yi sağlık bakanlığı arama yaptığını söylüyor aldığı cevap enteresan onlar neden işlem yapmamış soruşturma açmamış paranızı isteyin diye akıl vermişler yazıklar olsun böyle düzene eğer doğruysa ssk sağlık bakanlığı ne iş yapar
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x