Vali Yavuz’dan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı mesajı

Vali Yavuz'dan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilip, 1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile Aziz Türk Milleti, denizlerinde de egemenlik hakkını kazanarak 95 yıldan bu yana 1 Temmuz’u Denizcilik Bayramı olarak kutlamaya başlamıştır.

Editor: Haber Editörü
30 Haziran 2021 - 11:49

Üç tarafı denizlerle çevrili, İstanbul ve Çanakkale Boğazı gibi iki önemli boğaza sahip ülkemizin jeopolitik açıdan büyük önem arz eden konumunu, denizciliğimiz açısından da en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız. Bugün; uluslararası rekabete açık denizcilik sektörü, büyüyen deniz ticaret filosuyla, güçlenen alt yapısıyla, modern tesisleriyle ülke ekonomisine önemli katkı yapmaktadır.

Denizlerimizin korunması ve bizden sonraki kuşaklara çevre kirliliği açısından bozulmamış şekilde aktarılması, hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur. Ülkemizin denizlerde sahip olduğu bu zengin potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek dünya denizciliğinde hak ettiği yeri alması en büyük dileğimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öngörüsüyle, denizcilik sektöründe atılan adımların, dünya standartlarında bir seviyeye getirilerek Uluslararası deniz taşımacılığındaki payımızın daha fazla arttırılmasını temenni ediyor, sektörün gelişmesinde emeği geçenler ile tüm denizcilerimizin Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x