Üreten kadınlar depremzedeler için 3 milyon lira topladı!

Üreten kadınlar depremzedeler için 3 milyon lira topladı!

Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu, depremzedeler için bağış kampanyası gerçekleştirdi. Organizasyondan 3 milyon TL’lik bağış toplandı

Editor: Haber Editörü
15 Mart 2023 - 10:44

Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu depremzedeler için önemli bir organizasyon düzenledi. Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ve sosyal medya üzerinden canlı yayınlanan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu Başkanı Sevim Pekyörür, “Yaşamını kaybedenlere dua etmekten başka çaremiz yok ama hayatta kalan yurttaşlarımızın yaşayan birer ölü olmaması için yapacağımız çok şey var. Bugün de bu amaç için bir aradayız. Çünkü benzer acıyı biz de yaşadık. Onların ne çektiklerini, beklentilerinin neler olduğunu en iyi biz biliriz. Bu duygu ve düşüncelerle önce insan, sonra kadın ve en önemlisi de anne olarak, bütün renklerimizi kenara bırakıp bir araya geldik” dedi.

“ DESTEK VERMEK BİZİM BOYNUMUZUN BORCUDUR”
Organizasyona katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu’nu bu çalışması sebebiyle kutlayarak, “Biz 99’da bunu yaşadık. Depremin ardından hızlıca yola çıktık. Bir gün sonra da belediye başkanlarımızla bölgede çalışmalara başladık. ‘Sizi en iyi biz anlarız’ dedik. Çok büyük bir enkaz vardı. Hatay’daki Gölcük’ten büyüktü. Çalıştık ve güzel anılar biriktirdik. Günden güne çalışmalarımız hızlandı. Hastanemizi açtık ve devreye aldık. Siz bir adım atın ben üstünü tamamlayacağım dedim. Belediye olarak ekleyeceğim. Babamın malı değil, belediyenin, ve biz de bu belediyenin seçilmişleriyiz. Bu hanımefendilere destek vermek de bizim boynumuzun borcudur. Belediye başkanı olarak taahhütte bulundum ama birey olarak da katkı vermem gerektiğine inanıyorum. Kampanyanın ilk yardımını ben yapmış olayım. Eşimle birlikte 100 bin liralık destek vererek bu kampanyaya destek olacağız” diye belirtti.


“KOCAELİLİ KARDEŞLERİMLE DUYDUĞUM GURUR KATLANDI”   
Depremin ardından Kahramanmaraş’ta görevlendirilen Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, çevirimiçi bağlantı yoluyla bir konuşma yaptı. Katılımcılara seslenen Vali Yavuz, “Büyük bir felaketle sarsıldık. Ama ne kadar güçlü bir devlet ve millet olduğumuzu gördü. İlk geceden itibaren insanların akın akın koştuğunu gördük. Bu dayanışma gecesiyle Kocaelili kardeşlerimle duyduğum gurur katlandı. Tüm hayırseverlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Platformun böyle bir organizasyona imza atması, hanımefendilerin büyük duyarlılığıdır. Kampanyaya katkısı olanları kutluyorum” dedi.

3 MİLYON TL BAĞIŞ
Kampanyaya 1 milyon 500 bin TL’lik bağış yapan Lastik İş Sendikası adına konuşan Genel Başkan Alaaddin Sarı, “Bundan sonra belki daha büyük yardımlar gerekecek. Bizim kolumuz, bacağımız orada yaralıyken burada rahat edemeyiz. Bir buçuk milyon TL olarak karar aldık. Fakat yardımlarımız devam edecek” diye konuştu. Gecenin sonuna toplam 3 milyon lira bağış toplandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x