Türk Eğitim-Sen: 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarını...

Türk Eğitim-Sen: 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarını boykot etmeyi doğru bulmuyoruz

Türk Eğitim-Sen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları ile ilgili yaptığı açıklamada “Hangi gerekçeyle olursa olsun 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarını boykot etmeyi asla doğru bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.

Editor: Haber Editörü
22 Kasım 2022 - 12:24 - Güncelleme: 22 Kasım 2022 - 12:31

Türk Eğitim-Sen 24 Kasım Öğretmenler günü kutlamalarıyla ilgili açıklama yayımladı. Valiliğe ve kaymakamlığa, kent protokolüne açık çağrıda bulunan Türk Eğitim Senliler yaptıkları açıklamada şu ifadeleri kullandılar;

“Türk Eğitim-Sen olarak, hangi gerekçeyle olursa olsun 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamalarını boykot etmeyi asla doğru bulmuyoruz. 24 Kasım, Devletimizin kurucusu aziz Atatürk’e BAŞÖĞRETMENLİK unvanının verildiği tarihin yıldönümüdür. Türk Eğitim-Sen, her 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü işte bu şuur ve gururla kutlamaktadır.

24 KASIM’I PAS GEÇMEYECEĞİZ
Pek tabii ki, her zaman olduğu gibi Öğretmenler Günü’nde de meslektaşlarımızın beklentilerine, taleplerine, sorunlarına değineceğiz ve gündeme getireceğiz; belki öğretmenlerimizin yaşadıklarına duyarsız kalanlara da en açık şekilde tepkimizi ortaya koyacağız. Ama asla 24 Kasım’ı pas geçmeyeceğiz!
Varsın birileri, ideolojik bağnazlıkları ve açık/gizli Atatürk alerjileri nedeniyle 24 Kasım’ı boykot etsin; Varsın birileri, öğretmenlerin en haklı birçok meselesinde yaptıkları gibi, 24 Kasım’ı da siyasal kurgularına meze yapma çukurluğunda yuvarlansın; Türkiye sevdalısı eğitimciler olarak, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü gurur ve övünçle kutlamaya, Başöğretmenimiz Atatürk’ü minnet ve şükranla anmaya devam edeceğiz.


TÜRK EĞİTİM-SEN’DEN AÇIK ÇAĞRI
Ayrıca; açık çağrımızdır… Sayın valimize, kaymakamlarımıza ,il ,ilçe milli eğitim müdürlerimize ,kent protokolümüze açık çağrımızdır…
Her 24 Kasım’da ülkemizi yönetenler, mülki amirlerimiz, üst düzey bürokratlarımız Öğretmenler Günü kutlaması adına makamlarında öğretmenlerimizi ağırlarlar, ev sahibi olarak kokteyl programları düzenlerler..
Bir duyarlılıktır; tabii ki, teşekkür ediyoruz. Ancak, bu sene de geçen yılki çağrımız yeniliyoruz bir değişiklik yapsak diyoruz;
Mesela, sözkonusu protokolümüz, okullarımıza gelse ve bu Öğretmenler Günü’nü bir öğretmenler odasında tüm öğretmenlerimiz nezdinde kutlasa ne güzel olur değil mi ? Bu anlamda üst başlıkta yer alan sizleri öğretmen odalarına bekliyoruz. Biz de o gün sendika olarak Atatürk Anıtı çelenk sunma töreninden sonra öğretmen odalarında olacağız. Yani bizler üzerinden de kutlama yapmak yerine herkesi en yakınındaki veya arzu ettiği bir okula gidip öğretmenler gününü meslektaşlarımız nezdinde kutlamaya davet ediyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x