Taşdemir o tesis için seslendi;Yazıklar olsun

Taşdemir o tesis için seslendi;Yazıklar olsun

CHP Büyükşehir Meclisi Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir Körfez'de yapılması planlanan ve büyük tepki çeken sülfürk asit üretim tesisi hakkında konuştu

Editor: Haber Editörü
22 Ekim 2021 - 10:53

Modül Enerji Yatırım San. ve Tic. A.Ş. adlı şirket, Körfez Yarımca Mahallesi Kabakoz mevkiinde, 13 bin 346 metrekarelik alan üzerinde “sülfürik asit üretim tesisi” kurmak istiyor. Tesiste yıllık 200 bin ton sülfürik asit üretimi yapılacak. Tesis ile ilgili 21 Nisan günü düzenlenen ÇED toplantısı çeşitli STK’lar ve çevre halkının büyük tepkisini çekmişti.

“YAZIKLAR OLSUN”
CHP Büyükşehir Meclisi Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir Sülfürik Asit Tesisinin ÇED süreci ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “ÇED toplantısı Körfez de yaşayan vatandaşlarımız tarafından engellendi. Şimdi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ret kararı vereceğine inceleme ve değerlendirme yapıyor. Yazıklar olsun."


“YETER ARTIK NEFES ALAMIYORUZ”
Körfez ilçesinde sahillerimiz limanlar ile dolu. Denizi neredeyse göremiyoruz. Buna rağmen hala büyükşehir de liman alanları için yeni dolgu alanları yaratılıyor. Sanayi kuruluşları ile yerleşim yerleri iç içe geçmiş. Hava kirliliği yüzünden nefes alamıyoruz.Bütün bunlar yetmezmiş gibi birde dünyanın en tehlikeli maddesi olan sülfürik asit tesisi kuruluyor. Yaşam hakkımızı elimizden alıyorsunuz. Zaten hayat pahalılığı yüzünden vatandaşımız sağlıklı beslenemiyor. Bir de utanmadan Ankara da birileri lobi yaparak Sülfürik Asit tesisini yapmaya nasıl da cüret eder.

SÜREÇ DEVAM EDİYOR
Yapımı planlanan “sülfürik asit üretim tesisi” ile ÇED süreci devam ediyor. 9 Kasım’da ise proje ile ilgili “İnceleme Değerlendirme Komisyonu toplantısı” yapılacak. İDK toplantısının ardından da , proje ile ilgili nihai karar verilecek

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x