Tahir Büyükakın yeniden başkan seçildi

Tahir Büyükakın yeniden başkan seçildi

Bugün İstanbul’da gerçekleşen Marmara Belediyeler Birliğinin 2021 Yılı I. Olağan Meclis Toplantısında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın yeniden MBB Başkanı olarak seçildi.

Editor: Haber Editörü
26 Mayıs 2021 - 12:36

Marmara Belediyeler Birliğinin 2021 Yılı I. Olağan Meclis Toplantısı bugün İstanbul’da gerçekleştirildi. Meclis Divanına başkanlık eden Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan’ın yönettiği toplantıda birlik başkanlığı için seçim yapıldı. Yapılan birlik başkanlığı seçiminde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın yeniden Marmara Belediyeler Birliği Başkanı olarak seçildi.


KOCAELİ’DEN BİRÇOK BELEDİYE BAŞKANI KATILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, yerel seçimlerden kısa süre sonra gerçekleştirilen Marmara Belediyeler Birliği’nin de başkanlığına seçilmişti. İki yılda bir gerçekleştirilen Marmara Belediyeler Birliği’nin genel kurulu bugün İstanbul’da gerçekleştirildi. Genel kurulda Kocaeli’den de birçok belediye başkanı katıldı. Marmara Belediyeler Birliği Başkanlığına yeniden Tahir Büyükakın aday olarak gösterildi. Tüm başkanların oylarıyla Büyükakın, bir kez daha başkanlığa seçildi.


MÜSİLAJ SORUNU GÜNDEMDE

Toplantı Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın konuşmasıyla devam etti. Başkan Büyükakın, “Son günlerde Marmara Denizi’nin öncelikli gündemlerinden biri müsilaj. Deniz ekosistemini tehdit eden müsilajla mücadele etmemiz gerekiyor. Müsilaj sorunu ancak bölgesel düzeyde tüm paydaşların ve yerel yönetimlerin katılımıyla bir eylem planı kapsamında çözülebilir” ifadelerini kullandı.


KONUNUN UZMANLARIYLA TOPLANTI YAPILACAK

Marmara Belediyeler Birliği olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile durumu görüşüyoruz diyerek konuşmasına devam eden Büyükakın, “Çok yakın bir tarihte belediye başkanlarımızla ve konunun uzmanlarıyla bir toplantı yapacağız. Marmara Denizi için bir eylem planı üzerinde çalışmalara başlıyoruz. Marmara Denizi’nin havadan denetlemeye devam ediyoruz. Drone gibi elektronik sistemlerle de denetim sağlayacağız. Marmara Belediyeler Birliği’nin şu dönemki en kritik konusu Marmara Denizi’dir” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x