Schneider Enerji işçileri greve çıktı

Schneider Enerji işçileri greve çıktı

MESS ile Birleşik Metal-İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınamayınca Schneider Enerji işçileri bugün sabah greve çıktı

Editor: Haber Editörü
23 Ocak 2023 - 12:03

MESS ile Birleşik Metal-İş Sendikası arasında yürütülen Kocaeli’de faaliyet gösteren Schneider Enerji, Grid Solutıons Enerji, Schneider Elektrik, Hitachi ve Arıtaş Kriyojenik işçileri adına yürütülen toplu iş görüşmelerinden sonuç alınamadı. Birleşik Metal-İş Sendikası, 5 işletmenin sahip olduğu 11 fabrikada grev kararı almıştı. 2 bin metal işçisinin greve çıkacağını duyurmasının ardından sendika Schneider Elektrik, Grid Solutions Enerji, Hitachi Energy ve Arıtaş Kriyojenik temsilcileri ile masaya oturdu ve anlaşmaya vardı, toplu iş sözleşmeleri imzalandı.


İŞÇİLER GREVE ÇIKTI
Bugün sabah saatlerinde masaya oturan taraflar, yalnızca Schneider Enerji’de anlaşmaya varamadı. Schneider Enerji işçileri bugün sabah saatlerinde resmen greve çıktı. Fabrikada işçilere Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı ve DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu da katıldı. Hep birlikte sloganlarla fabrikada greve geçen işçiler, haklarını alıncaya kadar geri adım atmayacaklarını haykırdı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x