Sanat merkezinde maliyet 3 kat arttı

Sanat merkezinde maliyet 3 kat arttı

Yaklaşık 5 yıl önce İzmit Belediyesi tarafından yapımına başlanan, Fatma Kaplan Hürriyet dönemi ile çalışmaların durduğu Yenişehir Kültür/Sanat Merkezi’nde maliyet 3 kat arttı.

Editor: Haber Editörü
28 Nisan 2023 - 14:17

Nevzat Doğan döneminde İzmit Belediyesi tarafından Yenişehir Kültür Merkezi olarak inşaatına başlanan ve kaba inşaatında epey bir yol kat edilen yapı, 4 yıldan beri kaba inşaat alinde duruyor. 2019 Yerel Seçimleri’nde Fatma Kaplan Hürriyet’in İzmit Belediye Başkanlığı’na seçilmesi ile çalışmaların durduğu yapının Yenişehir Sanat Merkezi olmasına karar verilmişti. Belediyede yönetimin değişmesi ile birlikte konsept değişikliğine gidilen 3 katlı yapının içerisinde çok amaçlı salon, klasik tiyatro salonu, bale salonu ve kafe yer alacaktı. Bölge halkının da akıbetine şüpheli yaklaştığı yapının İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in görev süresinde tamamlanacağı öğrenildi.


YENİŞEHİR SANAT MERKEZİ BEKLİYOR- İzmit Belediyesi tarafından yapımına başlanan fakat yönetimin değişmesiyle inşaatı yarım kalan Yenişehir Mahallesi’ndeki yapı tamamlanmayı bekliyor.

7 MİLYON TL’DEN 30 MİLYON TL’YE
Sanat merkezi konseptiyle hizmete başlamasına karar verilen yapı için son olarak 7 Nisan 2022’de ihaleye çıkılmış, bu ihaleden sonuç alınamamıştı. İhale sonucunun ardından yapıyla ilgili açıklama yapılmazken İzmit Belediyesi’nin Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nın 2.Oturumu’nda, Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet konuştu. Önceki dönemden 4 tamamlanmamış bina kaldığını belirten Hürriyet, bu binalardan birinin Yenişehir Mahallesi’ndeki yapı olduğunu söyledi. Hürriyet, ilk göreve geldikleri günlerde binanın 7 milyon TL’ye tamamlanabileceğini söylerken bugün bu rakamın yaklaşık 30 milyon TL’ye yükseldiğini belirtti.


BÖYLE OLACAKTI- Çalışmaların tamamlanması sonrası böyle görülecek yapının son ihalesi yaklaşık 1 yıl önce yapılmış fakat ihaleden sonuç çıkmamıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x