Sağlık Kent Konutları’ndaki 212 daire için 4 bin başvuru

Sağlık Kent Konutları’ndaki 212 daire için 4 bin başvuru

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut tarafından projelendirilen Kartepe Kent Meydanı mevkiindeki Sağlık Kent Konutları yükseliyor. Haldız İnşaat tarafından yapılan konutlardan 212 tanesi Yeni Evim Modeliyle satış başvurusu 1 Şubat’ta başlamıştı. Başvurular bugün (Salı) sona erecek. Şimdiye kadar 4 bin civarında başvuru yapıldı. Kura tarihi ise daha sonra açıklanacak.

Editor: Haber Editörü
28 Şubat 2023 - 16:06

BAŞVURULAR 1 ŞUBAT’TA BAŞLAMIŞTI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut tarafından projelendirilen ve yapımının tüm hızıyla devam eden Sağlık Kent Konutları’nda satışı yapılmayan daireler Yeni Evim Modeliyle değerlendirilecek. Kartepe Kent Meydanı’nda yer alan ve inşaatı devam eden projede 212 daire için satış başvurusu 1-28 Şubat tarihleri arasında yapılacaktı. Konutların satış başvuruları son gün olan bugün akşam mesai bitimine kadar devam edecek.

BAŞVURU ŞARTLARI
Başvuranların Kocaeli ilinde ikamet etmesi, son 1 yıl içerisinde kendisi, eşi ve velayetleri altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı konutlarının bulunmaması gerekiyor. Başvuru bedeli olarak 2.000 TL ödenirken tamamı peşin ödemelerde yüzde 5 indirim yapılacak.

YENİ EVİM FİNANSMAN MODELİ
Satışa sunulan konutların kredi işlemleri T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ilan edilen Yeni Evim Konut Finansman modeli kapsamında yapılacak. Buna göre başvuru yapanlar yüzde 10 peşinat, 0,69 kredi oranı, ilk 3 yıl taksit ödemelerine hazine desteği gibi avantajlardan faydalanabilecek. Başvuruların kredi değerlendirme ve işlemleri bankanın uhdesinde olacak. Kredi kullanımı yapılan konutlar 5 yıl süreyle satılamayacak.


PROJE DETAYLARI
36 bin 093 metrekare alanda hayata geçirilen projede; 69,86 metrekarelik 1+1, 88,05-98 metrekarelik 2+1, 132,05-135,13 metrekarelik 3+1 daire tipleri bulunuyor. Projenin 7 bin 550 metrekaresi yeşil alan, 915 metrekaresi çocuk oyun alanı ve spor alanı, 15 bin 036 metrekaresi ise yol ve otopark olarak kullanılacak. İnşaatı devam eden projenin 2023 yılında teslim edilmesi planlanıyor.

4 BİN BAŞVURU YAPILDI
1 Şubat’ta başlayan satış başvurusu bugün mesai bitiminde sona erecek. Kent Konut’tan alınan bilgiye göre şuana kadar 212 daire için 4 bin başvurunun yapıldığı açıklandı. Kent Konut, başvuruların tamamı alındıktan sonra kura çekim tarihini birkaç güne ilan edeceklerini açıkladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x