Paşa Cami otopark ve meydan ihalesinde 2 firma teklif verdi

Paşa Cami otopark ve meydan ihalesinde 2 firma teklif verdi

İzmi Mehmet Ali Paşa Mahallesi'nde yıkılan cami yerine yapılacak olan otopark ve meydan projesi için ikinci kez ihaleye çıkıldı. İlk ihale geçerli teklif olmaması nedeniyle iptal edilirken, ikinci ihaleye 2 firma teklif verdi.

Editor: Haber Editörü
14 Aralık 2022 - 14:39


ESKİ CAMİ YERİNE OTOPARK VE MEYDAN
Hemen yanındaki alana yeni cami inşa edilen ve eski caminin de depreme karşı riskli yapı olması nedeniyle yıkıldığı İzmit Mehmet Ali Paşa Mahallesi'nde eski camiden boşalan alana meydan ve otopark inşa edilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanan projede meydanının altında otopark alanı yer alacak. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı ile Bağdat Caddesi ortasında kalan alanda inşa edilecek olan meydanda kot farkından yararlanılarak planlanan otopark alanının 34 araçlık olacağı öğrenildi. 

2 BİN METREKARE MEYDAN OLACAK
Yeri Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İlme Hizmet Vakfı'ndan alınarak kamulaştırılan eski Mehmet Ali Paşa Cami yerine yapılacak olan meydanın 2 bin metrekare büyüklüğe sahip olacak. 180 günde tamamlanması planlanan proje için ihale Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İhale Toplantı Salonu'nda yapıldı.

2 FİRMA TEKLİF VERDİ
Otopark ve meydan projesinin ilk ihalesi ekim ayında yapılmıştı. İlk ihalede 20 milyon 57 bin TL muhammen bedel belirlenirken, teklif veren iki firmadan birinin eksik evrak vermesi ve diğer firmanın da teklifinin muhammen bedel üzerinde olması üzerine ihale geçerli teklif olmaması sebebiyle iptal edilmişti. Yapılan ikinci ihalede ise muhammen bedel 23 milyon 944 bin 150 lira 18 kuruş olarak açıklandı. İhalede iki firma teklif verdi. Atlas BK İnşaat Taahhüt 23 milyon 781 bin 150 lira 18 kuruş teklif verirken, Kardeş Mühendislik'in teklifi 19 milyon 461 bin 61 lira oldu. İhale sonucu önümüzdeki günlerde yapılacak olan inceleme sonucunda açıklanacak

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x