ÖSYM DGS sonuçlarını açıkladı

ÖSYM DGS sonuçlarını açıkladı

DGS sonuçları ÖSYM tarafından 11 Ağustos 2023 Cuma günü https://sonuc.osym.gov.tr sayfasında açıklandı. Adaylar TC kimlik no ve şifre ile DGS sonuçları yanı sıra Dikey Geçiş Sınavı'nda (DGS) sorulan 50 matematik, 50 Türkçe sorusundan doğru ve yanlış yanıt sayısını da öğrenebilecek.

Editor: Haber Editörü
11 Ağustos 2023 - 12:29

DGS sonuçları, eğitim hayatına önlisans programı ardından lisans programında devam etmek isteyen adaylar için açıklandı. Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek tercih işlemleri ile adaylar öğrenim görmek istedikleri okul ve programları, elde ettikleri puan çerçevesinde sıralayacak. Adaylar sonuçlarını ÖSYM üzerinden görüntüleyebiliyor.

DGS SONUÇLARI SORGULAMA ÖSYM EKRANI
DGS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?
Sınava katılım gösteren adaylar, ÖSYM’nin sonuçları erişime açmasıyla birlikte T.C. kimlik numarası ve aday şifreleriyle birlikte https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden sınav sonuçlarını öğrenebilecek.

PUAN NASIL HESAPLANIR?
Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak  puanları hesaplanıyor.

Her iki testten de en az 1 ham puan alan adayların sınav puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 1 ham puanı bulunmayan adayların puanı hesaplanmayacaktır. 2022'de bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların 2023'de ÖBP'leri 0,45 katsayısı ile çarpılacaktır. 2023'de bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların 2024'de ilgili ÖBP'leri 0,45 katsayısı ile çarpılacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x