Okullarda koronavirüs bulaşma riski yüzde kaç?

Okullarda koronavirüs bulaşma riski yüzde kaç?

Yüz yüze eğitimin başlayıp başlamayacağı merak edilirken Prof. Dr. Mustafa Çetiner, okulda virüs bulaşma riskini açıkladı.

Editor: Haber Editörü
16 Ağustos 2021 - 12:00

Türkiye son iki yıldır pandemiyle birlikte eğitim anlamında da zor günler geçiriyor. Yeni eğitim ve öğretim yılının açılmasına az bir süre kala aşılanma oranlarının yeterince artmaması, vaka sayılarının yeniden tırmanışa geçmesi özellikle velilerde tedirginliğe neden oluyor. Journal of Global Health dergisinde yeni yayımlanan bir çalışma, çocukların Kovid-19 salgınındaki bulaştırma etkisinin daha düşük olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Dünyanın pek çok ülkesinden gelen 24 çalışmayı inceleyen araştırmada, öğrenciler ve öğretmenler Kovid-19 bulaş riski açısından karşılaştırıldı ve özellikle anaokulu, kreş gibi yerlerde eğitim gören çocuklarda bulaş riskinin öğretmenlere göre yüzde 47 daha az olduğu saptandı.

'OKULLAR AÇILMALI'

Araştırmayı değerlendiren iç hastalıkları ve hematoloji uzmanı Prof. Dr. Mustafa Çetiner, okulların yüz yüze eğitime geçmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Özellikle 10 yaş altı çocuklarda bulaş riskinin yetişkinlerden daha düşük olduğunu ve daha da önemlisi okulda bulaş riskinin ev ortamından daha düşük olduğunu söylememiz mümkün. Bu noktada okullar mutlaka açılmalı. Ancak bu kararı alırken Delta varyantının etkisiyle son aylarda çocuk vakalarındaki artışı göz önünde bulundurarak okullardaki önlemleri en üst noktaya çıkarmamız ve aşılamadaki hızımızı daha da artırmamız gerekiyor" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x