Okullar kapatılacak mı? Bakan Mahmut Özer açıkladı

Okullar kapatılacak mı? Bakan Mahmut Özer açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların açık kalması sürecini çok iyi yönettiklerini belirterek, “Okullar kapanmayacak” dedi

Editor: Haber Editörü
17 Kasım 2021 - 10:38

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dün gazetelerin eğitim editörleriyle bir araya geldi. Ana gündem maddesini Kovid 19 salgını ve okulların açılmasının oluşturduğu toplantıda Bakan Özer, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), olarak temel önceliklerini bir kez daha sıraladı.

TOPLAM YÜZDE 92; MÜTHİŞ BİR ORAN
Okullara yeterli kaynağın aktarıldığını ve temizlik elemanı eksikliği olmadığını kaydeden Özer, “71 bin kadrolu temizlik elemanımız bulunuyor, 42 bin TYP’den, 3 bin de PICTES’ten olmak üzere 115 bin temizlik elamanımız var. 10 bin daha ilave olacak. İkinci döneme yetişecek” diye konuştu. Okullarda vaka sayılarının takibi konusunda Sağlık Bakanlığı’yla yürüttükleri sürecin çok başarılı gittiğini belirten Özer, bu süreçteki en büyük avantajlarının öğretmenlerin aşılanması olduğunu vurgulayarak “İki doz aşı olanların oranı yüzde 87, yüzde 5 hastalığı geçirmiş, bağışıklık kazanmış öğretmen var. Toplam yüzde 92; müthiş bir oran” dedi.


 
‘SÜRECİ İYİ YÖNETTİK’
6 Ağustos’ta okulların açık olacağını söyledikten sonra aşılamada ciddi bir ivme yakalandığını belirten Özer, “Yine kapanacak deniyordu. Okullar ilk açılması son kapanması gereken yerlerdir dedik sonra okulların açık olması milli güvenlik meselesidir dedik. Süreci iyi şekilde yönettik” dedi ve ekledi: “Dünyada çok farklı mutasyonlar çıkar, alarm düzeyi yükselir o zaman kapanır. Onun haricinde okullar açık kalacak.” Eğitimde tüm sınıf seviyelerinde öğrenme kayıpları olduğunu dile getiren Özer, bunun giderilmesi için ücretsiz olarak dağıtılan yardımcı kaynaklar ile Destekleme ve Yetiştirme Kursları’nı (DYK) devreye soktuklarını açıkladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x