Nazlıgül’ün gündemi Kocaeli Şehir Hastanesi

Nazlıgül’ün gündemi Kocaeli Şehir Hastanesi

Demokrat Parti (DP) Kocaeli İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, basın açıklaması yaptı, partideki bazı atamaları açıkladı, kent gündemindeki bazı konularla ilgili görüşlerini aktardı.

Editor: Haber Editörü
22 Ekim 2022 - 17:58

Kocaeli Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla burada kent içindeki bazı hastanelerin kaydırılıp kapatılacağı, Kocaeli Devlet Hastanesi’nin satılacağı iddialarını gündeme taşıyan Nazlıgül, böyle bir durumun bakanlığa ve devlete yakışmayacağını söyledi.

GENÇLİK VE KADIN KOLLARINA ATAMA
Nazlıgül’ün basın açıklamasında DP Genel Başkan Yardımcısı Murat Aydoğdu da yer aldı. Aydoğdu; DP İl Gençlik Kolları Başkanlığına atanan Bekir Yıldırım ile İl Kadın Kolları Başkanlığına atanan Ayten Gürbüz’e görevlerini tevdi etti, basına tanıttı.

DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, Halkevi binasının onarımı konusunda girişimlerde bulunan Kocaeli Mimarlar Odası yönetimini kutladı, “Ben kentin simgelerinin sahipsiz bırakılmaması nedeniyle çok memnunum ve taliplilere teşekkür ediyorum” dedi.

OLCAY ILICALI İSMİ UYGUNDUR
Kocaeli Huzurevi’ne verilecek isim konusundaki tartışmalara da değinen Mustafa Nazlıgül, “Yapılan huzurevine eski bakan, rahmetli Güldal Akşit'in ismi verilecek. O da bu ülkenin değerlerinden biri, bu kentle bir alakası yok. Eğer ille de bir kadın yönetici adı verilecekse bu kent ilk kadın belediye başkanını çıkarmış, onun adını verelim. Buradan bu fikri ortaya atan Radiye Sezer Katırcıoğlu'na seslenmek istiyorum, Radiye hanım Allah aşkına kentin gündemine işe yarar, gerekli işlerle gelin. Olcay Ilıcalı'nın adı geçiyor ki bizce de bu isim uygundur” dedi.


ÖĞRENCİLERİMİZİN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ
Öğrenci yurtlarımızda sıkıntıların devam ettiğini aktaran Nazlıgül, çocukların yurtlarda iyişartlarda beslenemediğini söyledi. Nazlıgül, “Bir öğrencimiz sabah kahvaltısını su ve yağ ile pişirilmiş olan yumurta, bisküvi ve bir dilim domatesle yapıyor. Bu durumun bir an önce geride bırakılması ve öğrencilerimizin sorunları çözülmesi gerekiyor” dedi.

İNŞALLAH BÖYLE BİR ŞEY OLMAZ
Kocaeli Şehir Hastanesi açılınca kentteki bazı hastanelerin buraya kaydırılacağı ve kapatılacağının konuşulduğunu aktaran Nazlıgül, bu konuyla ilgili şunları söyledi:

“- Şehir hastanesi konsepti Avrupa ve Amerika'da geride bırakılıp terk edilirken, ülkemizde hala devam ediyor. Zaten doktor sıkıntımız varken, bir de bu hastanelere diğer hastanelerden doktorlarımız kaydırılıyor. Kandıra Devlet Hastanesi'nde doktorlar bulunmuyor. Sanayi kentiyiz ama bu kentin işçi kazalarında acil müdahale edebilecek tam teşekküllü hastane yok. Kocaeli Şehir Hastanesi açıldıktan sonra oraya kaydırılacak olan hastaneleri biri mesela yanık tedavilerinde müdahale edilmesi için kullanılabilir. Kocaeli Devlet Hastanesi'nin Medipol Hastanelerine satılması gündemde ama inşallah böyle bir şey olmaz. Bu durum ne bakanlığa ne de Türkiye Cumhuriyeti devletine yakışmaz.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x