Mustafa Hoca’ya mesai arkadaşlarından anlamlı veda!

Mustafa Hoca’ya mesai arkadaşlarından anlamlı veda!

Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin başarılı Başhekimi Prof.Dr.Mustafa Güneş’e mesai arkadaşları tarafından veda organizasyonu tertip edildi.

Editor: Haber Editörü
08 Eylül 2022 - 20:58

2018 yılından bu yana Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimlik görevini üstün gayretleri ile yürüten ve bu sene sözleşme süresi dolan Prof.Dr.Mustafa Güneş’e hastane yönetim ekibi ve hastane çalışanları tarafından anlamlı bir veda organizasyonu düzenlendi. 

 

Düzenlenen organizasyona başta yönetim ekibi olmak üzere  çok sayıda hastane personeli de katılım sağladı. 

 

Hastane konferans salonunda düzenlenen veda programında Başhekim Mustafa Güneş’e mesai arkadaşları tarafından pasta kesildi,çiçek ve plaket takdim edildi.

 

   

 

Kesilen pasta sonrası günün anlam ve önemine binaen  Başhekim Prof.Dr.Mustafa Güneş şu ifadelere yer verdi:

 

“Farabi ailemizin çok kıymetli aile üyeleri, kardeşlerim, dostlarım, çalışma arkadaşlarım, Öncelikle bu güzel gün için teşekkür eder, sizi sevgi saygı ve en derin muhabbetlerim ile kucaklıyorum. Her canlı doğar, büyür, yaşar, yaşlanır ve sonra ebedi yolculuğa doğru yol alır. Ağaçlar sonbaharda yapraklarını döker ilkbaharda yeniden dirilir, güller solar ilkbaharda yeniden daha canlı açmak için.

 

Şu âlemde her varlık kendisine Yaradan tarafından takdir edilen süre zarfında görevini tamamlamak için yaşar ve sonra takdir edildiği bir sürece yol alır.Biz yöneticiler içinde bu süreç aynıdır. Yani bu görev süreçleri fanilerin değil Allah'ın takdir ettiği süre ile sınırlıdır. Süreyi sona erdiren sebeplerdir ama asıl süreci yaşamımızı dizayn eden yaradandır. Biz yaşam yolculuğumuzda bir saniye sonrasının bile ne olacağını bilemeyiz, tahminde edemeyiz, saatlik, günlük, yıllık planlarda yapsak, hayallerde kursak.  Önemli olan anı yaşamak ve o anı doğru, önerilen hayat kılavuzuna uygun olarak sürdürebilmektir.

 

Doğru olan o anı insanlığa güzel bir şeyler sunabilmek, faydalı olabilmek gözyaşlarına derman, çaresizlere çözüm bulabilmektir.

Yine doğru olan beyinlere çarpan değil gönüllere girebilmektir. Kalpleri kıran değil onaran olabilmektir.

 

Ve bütün bunların sonunda yüzlerde bir tebessümü başarabilmek, devletimize ve milletimize yakışır bir vatandaş olabilmek ve bizi tüm zorlukları göze alarak yetiştiren kıymetli anne ve babalarımıza gönülden edilen güze bir duaya vesile olabilmektir.

 

Kıymetli kardeşlerim,Sahip olduğumuz koltuklar ve makamlar bu sonuca yol açmıyor ise boştur. Bu makamlar devletimize ve milletimize hizmet için kullanılmıyorsa beyhudedir.Yoksa makamlar geçici devlet bakidir.Bizler geçici, dostluklar, güzellikler ve hoş bir sada kalıcıdırBenler geçici, bizler kalıcıdır.5 Eylül itibariyle yaklaşık 6 yıldır devam eden sözleşmeli yöneticilik görevim sona ermiştir. Bu devletimizin ve yöneticilerimizin kararıdır. Saygı duyar yeni görevimize aynı heyecanla devam ederiz. Bundan sonra asli görevim olan hekimlik mesleğimi icra etmeye devam edeceğim.

Bildiğiniz gibi 4 Ocak 2018 tarihinde hastanemizde göreve başladık ve tüm birimlerle burada toplantılar yaptık. Yönetici olarak izleyeceğim yolları size aktardım.

Bu süreçte ayrım gözetmeksizin herkese karşı mutlak adaletin sağlanması için çaba sarf ettik. Çünkü biz biriz, beraberiz ve bu ülkenin bir ferdiyiz. Allah'ın Rahman sıfatına hepimiz şamiliz. Rahman sıfatı varken biz hiç kimseyi ötekileştiremeyiz, adaletsizlik yapamayız. Yaşama ve çalışma hakkını veren Allah’a isyan edemeyiz.Ben bu göreve başlarken her çalışanımın gönlüne dokunmaya çalıştım, gönül kapısından girmeye çalıştım. Başardım veya başaramadım o sizin taktiriniz ama çok mücadele ettiğimi açıkça ifade etmek istiyorum.

 

Bu süreçte ekip olarak yapılan hizmetlerden, yeniliklerden bahsetmeyeceğim, milyonları bulan inşaat ve tıbbi cihaz hibeleri için verilen çalışmalardan da bahsetmeyeceğim. Çünkü bu bizim zaten asli görevimizdir. Ben değil bu ekiple yaptık.

 

 Ben değil biz başardık.Ama bu süreçte ve özellikle pandemi sürecinde Farabi’nin şanına yakışır mücadelenizi, fedakarlığınızı, öz verili çalışmalarınızı unutmayacağım. Gerçekten çok zoru başardınız. Baba oldunuz, anne oldunuz, evlat oldunuz, kardeş ve abi oldunuz. Yeri gelince elinizle çorbayı içirdiniz, bir çocuk gibi hastalarınızın kişisel temizliğini yaptınız, bir baba ve anne şefkati ile kucakladınız. Bundan daha büyük şeref olamaz, bundan daha büyük özveri olamaz.

 

Kıymetli kardeşlerim fazla konuşup zamanınızı almak istemem ama sizden bazı ricalarım da olacaktır.Sizden en büyük ricam benden sonra bayrağı taşıyacak yönetici kardeşime bütün gücünüzle destek olmanız, daha çok çalışmanız, birbirinizle kenetlemenizdir. Bu güzel haberleri duydukça, Farabi ile ilgili güzel haberler aldıkça beni gururlandıracak ve mutlu edecektir. Farabi ailesinde birlik ve beraberlik ve kardeşlik haberleri aldıkça bu ruhumu rahatlatan bir meltem gibi etki yapacaktır.

 

Bu süreçte desteklerini esirgemeyen sayın sağlık bakanımız başta olmak üzere ilimizin kıymetli milletvekillerine, sağlık müdürümüz ve diğer tüm çalışanlarına, ilin tüm başhekimleri ve personeline, hastanemize destek veren tüm kurum ve kuruluşlara,  iş adamlarımıza, dostlarımıza ve tabii ki başta siz kıymetli ailemizin tüm bireylerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.   Allaha emanet olunuz”dedi.

 

 

Başhekim Prof.Dr.Mustafa Güneş veda programının ardında tüm yataklı servisleri ve birimleri de tek tek ziyaret ederek görev yapan personellerle vedalaştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x