MITSUBA’da işçiler fabrikayı terk etmiyor!

MITSUBA’da işçiler fabrikayı terk etmiyor!

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren otomotiv firması MITSUBA’da işçiler fabrikayı terk etmiyor. İşten atılan ve kendilerine destek veren diğer işçiler ise arkadaşlarına destek veriyor

Editor: Haber Editörü
12 Ekim 2021 - 11:46

Gebze Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer alan Japon otomotiv firması MITSUBA’da işçiler direnişe başladı. Birleşik Metal İş Sendikası’nın iş yerinde örgütlenme çalışması yapması sonrasında bazı işçilerin işten atılmasıyla başlayan süreçte işçiler direnişe geçti. Geçtiğimiz günlerde 4, dün ise 5 işçi daha işten atıldı. 9 işçinin işten atılmasıyla birlikte işçiler direnişe başladı. İçerideki işçiler, atılan işçilere destek verince fabrikada eylem başladı. 


FABRİKAYI TERK ETMEDİLER
Birleşik Metal İş Sendikası’nın da destek vermesiyle işçiler örgütlenme hakkı için eylemlerini dünden bu yana sürdürüyor. İşten atılan ve dışarıda kalan işçiler, içerideki arkadaşlara destek veriyor. İçerideki işçiler işyerlerini terk etmezken dışarıda işçiler de onlara sloganlarıyla destek veriyor. İşçiler, işverinin işten atma ve mobbinge karşı direnecekleri dile getiriyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x